От х:

Днес в x:

Шест партии с общ иск в съда за касиране на изборите за общински съвет в Хасково

    Шест партии са внесли жалба в Административния съд на Хасково с искане да бъдат касирани резултатите от вота на първи тур на местните избори за общински съветници.

    Жалбата е подадена от „Ние идваме“ -с регистрацията под която от Местната инициативна група „Спаси Хасково“ участваха в изминалите избори, „Възраждане“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите и ВМРО.

    Водачът на съветническата листа и вече избран за общински съветник от „Ние идваме“/„Спаси Хасково“/ Мартин Райчев коментира мотивите, с които е подадена жалбата. „Мотивите ни са за грубо нарушаване на изборния процес на първи тур и манипулации на целия изборен процес. Цели секции са овладени, протоколите са манипулирани, на видеозаписите от изборния ден се виждат брутални нарушения. Има несъответствия и в протоколите, които тръгват от секциите и тези, които се появяват после в ОИК -Хасково“. Според Марин Райчев има поне пет секции, за които със сигурност ще има интерес от полицията и Прокуратурата. По думите му, ако нередностите, посочени в жалбата се докажат, има възможност вота да се преобрази и би довело до пренареждане на листата за общински съветници, което е достатъчно основание за касиране на изборите.

    Според Ростислава Жекова от ВМРО сега е моментът истината да стане ясна и да се види каква е справедливостта.

    Мартин Райчев коментира и обявената днес информация от страна на Делян Добрев за подаден от него сигнал към Главния прокурор за „насаждане на етническа омраза“ в социалните мрежи по време на предизборната надпревара от лични профили и ФБ група, които са от изцяло симпатизанти и поддръжници на „Спаси Хасково“.

    „Господин Добрев по всякакъв начин се опитва да манипулира факта, че вчера беше избран господин Дечев за кмет на Хасково с тоталната подкрепа на ДПС, но това няма как да бъде скрито. Що се отнася до твърденията за насаждане на ксенофобия и етническа омраза, днес всички бяхме разпитани в прокуратурата. Беше разпитана включително и жена ми, която не е партиен член. Да се пускат сигнали срещу жени и деца на политически опоненти за мен е проява на крайно ниска политическа култура.“, каза Марин Райчев. Той обясни, че става въпрос за клип „Писмо от Ботев“, който съпругата му е качила в личния си ФБ профил. „Този клип, който от месеци се разпространява свободно в интернет пространството и е качен на официалната страница на Неправителствена организация. Аз не виждам да има проблем в този клип. Всеки може да го изгледа и сам да прецени дали има насаждане на ксенофобия и етническа омраза в съдържанието му“, каза още Райчев. Той посочи, че все още се обмисля дали да бъде подадена жалба и срещу вота на втори тур, но е категоричен, че жалба за клевета ще бъде подадена срещу Делян Добрев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      ..
      ...
      51 -27
      19:39, 6 ное 2023
      Те не успяха една регистрация на листа, коалиция да си направят и регистрират... сега избори щяли да касират! 😁
    • 2
      Бр
      бре
      44 -33
      20:02, 6 ное 2023
      И каквото да касират,инсталират,провокират и лобират,Дечев все ще ги бие!А ако става въпрос за ДПС или намекват нещо за малцинствата,че гласували за него,ами тия хора нямат ли право да гласуват!?Да не би да живеят някъде другаде а не в Хасково.
    • 3
      Ед
      Една студена вода
      14 -2
      09:38, 7 ное 2023
      Последно МАРТИН или МАРИН. До последния ред е с "Т" , след това без.
      Иначе пълна будала е този и кликата му.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини