От х:

Днес в x:

Благотворителната инициатива „Гнездо за стихове“ събра средства в подкрепа на Фондация „Една от осем“

    Изкуството е зона, в която тленността остава на заден план, а духовността получава крила. Затова и често съмишлениците в нея са част от социално активните хора в обществото ни. Стъпвайки на тази убеденост от Сдружението с нестопанска цел „Алфа Криейтив Тийм“-Хасково реализираха благородна кауза в рамките на отминалия преди седмица трети Национален конкурс „Майко моя, моя Богородице“, в който Кръстьо Раленков беше удостоен с първа награда.

    Една от инициативите, с които започна конкурсът, бе „Гнездо за стихове“-форум за изява на нови автори. Само по себе си „Гнездото“ е и послание, и стремеж от нас- като автори и организатори, да възбудим интереса на хората към четенето и да припомним, че имаме нужда от развитие на духа си, а не вниманието ни да е фокусирано основно към материални свят. И това се отнася и към младите хора, но и към хората на средна възраст, като нас. Четенето трябва да се стимулира. А инициативата дава възможност и за изява на пишещите. Освен това емоциите са още по-силни, защото е обвързана и с благотворителна кауза“, посочи Митко Ламбов от„Алфа Криейтив Тийм“. Заедно с Боян Гегов от сдружението днес отвориха двете кутии за дарения в полза на Фондация „Една от осем“. Кутиите бяха поставени в рамките на „Гнездо за стихове“, а благотворителната инициатива мина под надслов „Вземи книга-подай ръка“. В нея се включиха 12 издателства, които представиха книги на автори от цялата страна. Събраните средства ще бъдат дарени на Фондацията на Нана Гладуиш, с която от„Алфа Криейтив Тийм“ са в директен контакт. Сумата от 1209 лв. ще бъде използвана за ранно диагностициране на рак на гърдата.

    След третото издание на конкурса „Майко моя, моя Богородице“, Митко Ламбов продължава работа с младите пишещи таланти на Хасково. Той съобщи, че възобновява група по творческо писане и четене „Словесни слънца“. „За мен тези млади прекрасни деца са слънца, които трябва да изгреят на поетичния небосклон", казва организаторът. Творчески настроените личности с афинитет към мерената и немерена реч , могат да се включат в заниманията и дискусиите на групата, които се провеждат в „Синята къща“ на ул. „Добруджа“ 44 в Хасково, в арт пространството „На тавана“, всеки вторник от 17 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини