От х:

Днес в x:

5 °C

12 кметове обвинени в корупция. Разпускат „Хасково”. Преглед на печата

Отвличат мъж за 20 000 евро дълг, пише в голямото заглавие над главата „Хасковска Марица”. Човекът бил натикан в кола във вторник вечерта и откаран до столицата. Часове по-късно бил върнат обратно и освободен. Похищението било заради дълг от 20 000 евро, полицията продължава да нищи случая.

12 кметове обвинени в корупция, пише в другия акцент на първа страница в броя. Данните са от вчерашното заседание на областната комисия, което бе закрито за журналисти.

Машина премаза ръката на хлебар, четем в акцента на втора. Инцидентът станал вчера в Димитровград. 55-годишният мъж бръкнал в машина за месене, за да я чисти, но барабанът захапал ръката му. По-късно тя била ампутирана до китката. Инспекцията по труда проверява случая.

Почина нашият колега Валери Начев, четем в броя. Тъжната вест за кончината на журналиста, книжаря, добрия човек Валери Начев присъства и в „Новинар юг”. Колегите са отделили 7 страница в памет на Валери. Там е публикуван неговият материал „Бременността на дивата коза”, който бе част от публикация, номинирана за националната награда за журналистика „Черноризец Храбър”.

Казват за спора Г. Иванов и Ив. Стаматов през февруари, пише на 3 страница „Хасковска Марица”. Делото за „тъмната сила” бе подновено в окръжния съд след интервю с Иван Стаматов в Haskovo.net.

Ще се нареди ли Димитровград до чушкопека и покоряването на Еверест? Под това заглавие на 4 страница изданието публикува материал, посветен на кандидатурата на града за „Събитие на XX век”, инициатива на БНТ.

Шанер Сабри: Разпускаме „Хасково”. Това пише в акцента на спортната страница. Сабри е един от основните спонсори на футболния клуб. По думите му четиримата мощни турски бизнесмени, за които се говореше, че искат да поемат клуба, са на път да се откажат. За пръв път от 80 години Хасково ще остане без представителен тим.

Хлебар остана без ръка, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Изданието описва вчерашния инцидент в димитровградската фурна, в която пострада Иван Бургелов.

Иде ли краят на цигарената контрабанда, пише в другия акцент над главата в днешния брой. Материалът е на цялата 4 страница, а отговорът на въпроса се съдържа още в първото изречение – „Златно правило на контрабандата: тя е вечна”.

Кола под запор? Продаваш я от раз. Под това заглавие на първа страница изданието помества историята на Петър Станков от Хасково, който си купил Ауди от Пловдив. След като броил парите, той отишъл в КАТ Хасково да й извади нови документи на свое име. И едва там истината лъснала – колата била под запор. Возилото било запорирано още преди договорът за покупко продажба да бъде заверен при нотариус, но този факт му убягнал. Системата на нотариусите не била свързана с тази на КАТ и той нямало откъде да знае.

Бъркотия по нашенски.

Епизод 2: Гърмят ТЕЦ-а в понеделник, пише на втора страница. От фирмата инвеститор заявили пред изданието, че епизод 2 най-вероятно ще е в понеделник. Пред Haskovo.net пък заявиха, че най-вероятно ще е в петък. Е, едва ли има голямо значение. ТЕЦ-ът най-вероятно отново няма да падне.  

Криза в хасковското Спешно: дежурят 2 вместо 6 лекари, пише в акцента на втора страница. 7 специалисти напуснали отделението през последните 3 години. Причината ясна – малко пари.

Колешев рекордьор по сигнали за корупция, пише още на страницата. Най-топен  пред комисията по корупция се оказал управникът на Книжовник Наско Колешев. Оня с крадения джип.

Оцелелият в „Чала” миньор: Не съм мигвал от седмица. Това пише във водещия материал на 3 страница в броя. Вчера пострадалият при взрива Гюрсел Али бил преместен от ОАРИЛ в хирургията, където го открили репортерите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
05 дек 2020
Последни новини