От х:

Днес в x:

12 кметове обвинени в корупция. Разпускат „Хасково”. Преглед на печата

Отвличат мъж за 20 000 евро дълг, пише в голямото заглавие над главата „Хасковска Марица”. Човекът бил натикан в кола във вторник вечерта и откаран до столицата. Часове по-късно бил върнат обратно и освободен. Похищението било заради дълг от 20 000 евро, полицията продължава да нищи случая.

12 кметове обвинени в корупция, пише в другия акцент на първа страница в броя. Данните са от вчерашното заседание на областната комисия, което бе закрито за журналисти.

Машина премаза ръката на хлебар, четем в акцента на втора. Инцидентът станал вчера в Димитровград. 55-годишният мъж бръкнал в машина за месене, за да я чисти, но барабанът захапал ръката му. По-късно тя била ампутирана до китката. Инспекцията по труда проверява случая.

Почина нашият колега Валери Начев, четем в броя. Тъжната вест за кончината на журналиста, книжаря, добрия човек Валери Начев присъства и в „Новинар юг”. Колегите са отделили 7 страница в памет на Валери. Там е публикуван неговият материал „Бременността на дивата коза”, който бе част от публикация, номинирана за националната награда за журналистика „Черноризец Храбър”.

Казват за спора Г. Иванов и Ив. Стаматов през февруари, пише на 3 страница „Хасковска Марица”. Делото за „тъмната сила” бе подновено в окръжния съд след интервю с Иван Стаматов в Haskovo.net.

Ще се нареди ли Димитровград до чушкопека и покоряването на Еверест? Под това заглавие на 4 страница изданието публикува материал, посветен на кандидатурата на града за „Събитие на XX век”, инициатива на БНТ.

Шанер Сабри: Разпускаме „Хасково”. Това пише в акцента на спортната страница. Сабри е един от основните спонсори на футболния клуб. По думите му четиримата мощни турски бизнесмени, за които се говореше, че искат да поемат клуба, са на път да се откажат. За пръв път от 80 години Хасково ще остане без представителен тим.

Хлебар остана без ръка, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Изданието описва вчерашния инцидент в димитровградската фурна, в която пострада Иван Бургелов.

Иде ли краят на цигарената контрабанда, пише в другия акцент над главата в днешния брой. Материалът е на цялата 4 страница, а отговорът на въпроса се съдържа още в първото изречение – „Златно правило на контрабандата: тя е вечна”.

Кола под запор? Продаваш я от раз. Под това заглавие на първа страница изданието помества историята на Петър Станков от Хасково, който си купил Ауди от Пловдив. След като броил парите, той отишъл в КАТ Хасково да й извади нови документи на свое име. И едва там истината лъснала – колата била под запор. Возилото било запорирано още преди договорът за покупко продажба да бъде заверен при нотариус, но този факт му убягнал. Системата на нотариусите не била свързана с тази на КАТ и той нямало откъде да знае.

Бъркотия по нашенски.

Епизод 2: Гърмят ТЕЦ-а в понеделник, пише на втора страница. От фирмата инвеститор заявили пред изданието, че епизод 2 най-вероятно ще е в понеделник. Пред Haskovo.net пък заявиха, че най-вероятно ще е в петък. Е, едва ли има голямо значение. ТЕЦ-ът най-вероятно отново няма да падне.  

Криза в хасковското Спешно: дежурят 2 вместо 6 лекари, пише в акцента на втора страница. 7 специалисти напуснали отделението през последните 3 години. Причината ясна – малко пари.

Колешев рекордьор по сигнали за корупция, пише още на страницата. Най-топен  пред комисията по корупция се оказал управникът на Книжовник Наско Колешев. Оня с крадения джип.

Оцелелият в „Чала” миньор: Не съм мигвал от седмица. Това пише във водещия материал на 3 страница в броя. Вчера пострадалият при взрива Гюрсел Али бил преместен от ОАРИЛ в хирургията, където го открили репортерите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини