От х:

Днес в x:

Асен Василев отново с малшанс за вота в родния си град от първи опит

Изображение 1 от 3
    Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и настоящ финансов министър Асен Василев удари отново на камък при вота в родния си град.

    Той не успя да гласува в секцията на ул. "Георги Кирков", защото се оказа, че е  един от заличените в избирателния списък. При традиционната проверка от комисията за съвпадение на данните от личната карта и тези от списъка, преди да се даде бюлетината, стана ясно, че Асен Василев не отговаря на принципа на уседналост, за да може да гласува в Хасково.

    Още през август Централната избирателна комисия прие нарочни указания относно прилагане на принципа на уседналост за предстоящите на 29 октомври местни избори, според които гласуващите и кандидатите трябва да са живели най-малко през последните шест месеца преди датата на вота в съответното населено място.

    Асен Василев засега не коментира ситуацията, той ще направи справка в община Хасково как може да се постъпи. Предстои да стане ясно в крайна сметка дали ще успее да гласува в Хасково.

    По-късно от звеното в Общинска администрация, което работи по организацията на изборите, обясниха, че Асен Василев има постоянна адресна регистрация в Щатите. Но той няма настоящ адрес в Хасково. Затова името му е заличено от избирателните списъци към ГРАО в МРРБ. И отново припомниха, че при вота за местни избори се прилага принципът на минимум 6-месечна уседналост. Предстои и произнасяне по казуса на ОИК-Хасково.

    На вота на през април тази година за народни представители, Асен Василев също издърпа "късата клечка" при подаването на гласа си. Той успя да упражни правото си да гласува чак на третия път, след като при първите му два опита машината в секцията не сработи. 

    В секцията, в която Василев  гласува беше дадено право на повторно упражняване на вот на друг от избирателите, тъй като при пускане на бюлетината, тя се е отворила и мъжът счете, че не е спазен принципът на тайна на реализирания от него избор. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини