От х:

Днес в x:

Богдан Кирилов: Време е да върнем политическото „ресто“ и да се противопоставим срещу порочния модел на управление в Хасково

Богдан Кирилов е на 28 години, роден и израснал в Хасково. Завършил е средното си образование в Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин”-Хасково. Магистър е по Право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Въпреки младостта си, вече е бил общински съветник от коалиция „БСП за България“ в Общински съвет на Хасково в мандат о 2019-2023 година.

Професионалната му биография включва управленски опит като началник на Общинската служба по земеделие в Хасково. Има опит на управленска позиция и в частния сектор.

Богдан Кирилов е организационен секретар на БСП -Хасково. Кандидат е за общински съветник за втори мандат от КП “БСП за България”, която участва в местните избори с номер 1 в бюлетината. Богдан Кирилов е с преференция 102 в нея.

Г-н Кирилов, приключва поредната предизборна кампания за Вас. Как мислите, убедихте ли симпатизантите на БСП да излязат в неделя да гласуват и дали през последния месец успяхте да привлечете още поддръжници, за да осъществите каузите си?

Работихме много с колегите ми през последния месец, а и преди това-в Общинския съвет. Видяхме, че хората не искат да бъдат убеждавани, защото вече им е омръзнало от кухи обещания. В срещите видях, че хората и от града, и от малките населени места осъзнават важността на местните избори и това, че е от изключителна необходимост следващото управление да е насочено с грижа към тях. Хората искат промяна. Всички ние искаме да ни се случат съвсем простички неща като да живеем със самочувствие, да успяваме да си плащаме сметките спокойно, да развиваме бизнес с поглед напред, да имаме право да кажем на глас какво ни харесва и какво-не. И най-вече, да го няма онова усещане, че когато говорим няма значение, защото няма кой да ни чуе.

БСП винаги е доказвала, че е социалният вектор в управлението и слага наравно младите, работещите и възрастните хора. Социалните идеи днес може и да изглеждат твърде ангажиращи, но те са идеи на дълг, на равнопоставеност, на път за равни възможности и най-вече на правото на справедлив живот, не съществуване.

Затова се надявам, че хората ще излязат да гласуват. Аз съм млад човек и съм мотивиран, че е важно всеки да направи своя избор.

Не е нормално в 21 век да имаме проблеми с водоснабдяването и пътната инфраструктура. Това е нашият избор, или друго-от нас зависи!

Вие сте юрист, изучил сте законите, как това Ви помага, като участник в местното самоуправление, тъй като вече имате един мандат в местния парламент зад гърба си, въпреки младата си възраст?

Юридическото образование ми предоставя широка палитра от познания в различни сфери на обществените отношения. Като общински съветник, често съм имал случаи, в които хората ме търсиха, подаваха сигнали за проблеми, до решението на които не могат да стигнат сами, без помощ на институциите.

Да се ориентирам в огромния поток информация как мога да съм полезен на жителите на моя град, да направя точната преценка и да използвам възможните правни средства за разрешаването на поставените проблеми-всичко това дължа на юридическите ми познания. Затова смятам, че е от изключителна важност младите хора в Хасково да получат повече възможности да продължат да се развиват в различни специалности на науката на по-високо ниво след гимназиалното си образование, но не някъде другаде, а в своя града. Да имат шанса да продължат да учат и работят в Хасково. 

Познаването на правната уредба ми позволява извършването на преценка дали подложените на гласуване решения и актове на Общинския съвет са законосъобразни и дали не заобикалят закона. Затова в предходния мандат на Общински съвет - Хасково участвах в Комисията по обществен ред и законност, която следи за законосъобразността на решенията, а в случаите, в които групата съветници на БСП констатирахме несъответствие на вече приетите актове и решения на Общински съвет, сигнализирахме за това компетентните органи и осведомявахме обществеността.

Отново съм кандидат за общински съветник и това не е самоцел. Искам да натрупам още опит, усещам, че имам нужда от този шанс, за да мога да съм полезен на обществото толкова, колкото усещам, че имам хъс в себе си.

Вие вече заявихте, че ще работите в новия местен парламент за младите семейства, но само това достатъчно ли е?

По моя инициатива Община Хасково дава еднократна финансова помощ за новородени или осиновени деца. Успяхме с останалите ми колеги от съветническата група на БСП да издействаме това подпомагане да е в размер на една минимална работна заплата. За съжаление в този мандат на Общинския съвет, управляващото мнозинство отхвърли предложението ни помощта да бъде увеличена двойно. Но съм решен с това предложение да пробвам отново.

Според мен въпреки, че градът ни е красив и е сочен за един от най-зелените градове в страната, е необходимо доизграждане на средата за младите семейства. Затова ще работя, ако отново имам тази възможност, за изграждането на модерни и иновативни детски площадки, за развитието на социалните контакти на младите хора. Другият ми приоритет, насочен към тях, е  изграждането на Общински спортен комплекс в Хасково. Време е Хасково да бъде отново притегателен център за спортната общественост в България. Всички знаем и се гордеем с великите имена, излезли от спортните среди тук и прославили не само града ни, но и България пред света. Изграждането на такъв комплекс ще е свързано и с преки инвестиции в местната икономика, особено ключови за местния туризъм.

Научихте ли нещо ново от хората по време на срещите?

Жителите на Хасково смятат, че Общината се управлява некомпетентно и порочно. Обществена тайна е, че няколко фамилии печелят обществените поръчки в Хасково. Община Хасково няма дългосрочни цели, поне аз не ги виждам ясно. Не виждаме ясната визия за социално и икономическо развитие. Откакто започна мандатът на г-н Дечев, инвестиционните разходи в бюджетите на общината са насочени към икономическия кръг от фирми, които, за никой не е тайна, че го издигнаха отново за кмет. Явно това е част от политическото “ресто”, което е трябвало да плати. Но за съжаление, сметката ще я платим всички граждани на Хасково.

Но хубавата новина е, че тази порочен модел на управление може да приключи на 29 октомври и Хасково да поеме по нов път!

Г-н Кирилов, в Хасково беше лидерът на БСП  Корнелия Нинова, която дойде да подкрепи съветническата листа. Тя очерта линиите, по които трябва да се движите.

За подкрепата лидера сме благодарни. Ние не сме спирали да сме близо до хората и да предлагаме адекватни политики за справяне с неотложните проблеми на Хасково. Хасково няма време да изгуби още години в некомпетентно управление. Време е за ново, прозрачно и ефективно управление, с акцент грижа за хората. Да променим съдбата си и да прекратим този порочен модел на управление. Затова гласувайте за по-добър живот в Хасково с бюлетина номер 1 и преференция 102!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Видеа по темата

Още новини

Последни новини