От х:

Днес в x:

Втори кандидат отпадна от листите за общински съветници непосредствено преди изборите

В навечерието на местните избори втори кандидат отпадна от надпреварата в местния вот в Хасково  за общински съветници. Тази вечер на заседанието си Общинската избирателна комисия е взела решение да уважи искането на съветничката Стефка Георгиева за заличаване на регистрация й в листата за общински съветници на КП „БСП за България“. До днес тя беше част от предизборната надпревара под номер 24 в листата. Валентин Йотов отпадна от същата листа в началото на ноември. Кандидатът, който участва в под №16, също беше "заличен" след подадено от него заявление за оттегляне от участие в изборния процес.
От Общинската избирателна комисия съобщават на официалната си интернет страница и, че са работили по разглеждането на жалба от „Възраждане“ за изборно нарушение в секция в с. Мандра. Тя касае назначаването като член в секционната избирателна комисия там на дъщеря на кандидата за кмет на селото от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.
Според решението на Комисията на заседанието й в понеделник, жалбата е определена като „неоснователна“, тъй като  Изборния кодекс урежда случаите, в които е налице несъвместимост на членовете на секционните избирателни комисии. Доколкото в жалбата се твърди, че член на СИК и кандидат за кмет са в родство по възходяща линия, ОИК-Хасково приема, че изтъкнатото като нарушение твърдение в жалбата не попада сред уредените в разпоредбата хипотези.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини