От х:

Днес в x:

Предстои ремонт и модернизация на Обединени ученически общежития в Хасково

Започва цялостен ремонт и модернизация на Обединени ученически общежития към Център за подкрепа за личностно развитие в Хасково.

Финансирането на стойност билзо 6 млн.лв. е одобрено по проект на местната администрация по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Това е третият голям проект, свързан с образователната инфраструктура, който Община Хасково печели за финансиране от Националния план, след тези за  инвестиции в сградния фонд на ДГ №17 „Иглика“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ за 4,3 млн.лева.

Предстои рехабилитация на двете ученически общежития - Блок №1 и Блок №2 до Математическата гимназия. Крайната цел е да се осигури по-модерен и комфортен начин на живот и самоподготовка на учениците, които са настанени в тях.

Сградите ще бъдат по-енергийно ефективни след обновяването, ще има нови вентилационни и за отопление съоръжения в тях, както и ново енергоспестяващо осветление.

Важен момент по реконструкцията е и осигуряването на достъп на хора с увреждания в блоковете.

Хасково печели този проект с още 24 от страната. Реновирането на Общежитията е един от четирите проекта, одобрени от От Южен централен район, при силната  конкуренция на разработки  от Пловдив и Пазарджик.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини