От х:

Днес в x:

Ремонтът на пътят между Хасково и Симеоновград приключва до края на годината

Изображение 1 от 6

    Ремонтът на пътната отсечка между Хасково и Симеоновград трябва да приключи до края на годината. Това стана ясно днес по време на Областната комисия за безопасност на движението, която е председателствана от областния управител на Хасково Гинка Райчева.

    Близо 25-километровата отсечка, която върви и през едно от най-големите села на Хасковска област-Узунджово, беше реновирана на три етапа.

    Инж. Златко Янков докладва на заседанието на Комисията, че ще бъдат монтирани ограничителните системи и вертикална маркировка. Участъкът създаде доста нерви на водачите именно заради отсечка от около километър в селото, заради която той все още не е пуснат в експлоатация официално. Шофьорите се налага да карат с километри по обходни маршрути заради временната реорганизация.

    Приключва и ремонтът на участъка между Полски градец Тополовград и село Устрем, стана ясно още на заседанието. Отсечката е важна пътна връзка за населените места в област Хасково с второкласния път Главан - Пъстрогор и чрез него с АМ „Марица“ и първокласния път Стара Загора - Хасково - Кърджали. Инвестицията за обновяването на 23-километровото трасе е за 19 млн.лв по Оперативна програма „Региони в растеж“. Освен възстановяване на пътната настилка на места и подновяването й на други, са ремонтирани и два моста по трасето.

    В момента комисия е на оглед и до месец предстои издаването на акт16.

    Освен докладите за хода на ремонтите на пътищата в региона, които пряко са свързани и с безопасността на движението, на заседанието на Комисията по безопасност на движението докладваха и представители на общините, от БЧК, „Автомобилна администрация“ и Пътна полиция .

    По предложение на община Свиленград бе решено сформирането на междуведомствена комисия за извършване на огледи по критични участъци от републиканската пътна мрежа на територията на област Хасково.

    От доклада на Пътна полиция стана ясно, че има увеличение на тежките пътно-транспортни произшествия в региона.

    42 ученически автобуси и водачи са проверени преди започването на учебната година. Не са открити нередности, съобщиха от местното звено на „Автомобилна администрация“.

    От БЧК разясниха, че през третото тримесечие кандидат-водачите, които преминават курсове, получават и се запознават и с темата за въздействието на психотропните вещества върху поведението на шофьорите.

    Около 400 души са преминали през курсовете на БЧК през последните три месеца по оказване на първа помощ. 100 са и обучените представители от различни фирми как да действат на работното си място при ситуация, в която трябва да се окаже помощ на пострадал, но и как да реагират, ако това им се случи на пътя.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      протестирам
      13 -1
      15:09, 3 окт 2023
      Много е изнервящо дето махате коментарите под предизборните статии.Искаме да им кажем нещо на тези кютуци, защо да не можем? Страх ли ги е хванал че ще ги наплюем? Посрани са колкото си искаш, можем да им слушаме глупостите , но нямаме право да си кажем какво мислим ние. Защо забранявате коментарите под тези предизборни ... не знам как да ги нарека ....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини