От х:

Днес в x:

Хасково джаз продължава на сцената на театъра тази вечер

    След два вечера музика под звездите в задушевната атмосфера насред градината на Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ "Хасково джаз" продължава днес на сцената на театъра.

    Снощи залата на галерия бе експонирана изложбата „Джаз портрети“ на Константин Зайков.

    В лятната градина беше представен концертът „50 години джаз фестивали в България“.

    Концертът „Ноти за Джанго“, посветен на творчеството на белгийски джазов китарист Джанго Райнхарт, представиха музикантите от „Койчев трио“: Петър Койчев, илко Градев и Влади Михайлов.

    На голямата сцена в ДКТ „Иван Димов“ от 18,30 часа тази вечер публиката може да се наслади на изпълненията на австрийския пианиста Мартин Райтър, който се качва на фестивалната сцена в Хасково за втори път през последните 20 години. Участието му в в изданието на Хасково джаз е със съдействието на Австрийското посолство у нас. Следва брилянтния проект на организатор на джаз фестивала в Казанлък Надя Тончева, който придоби сериозна популярност „Бразилиадо“. Заедно с певицата в него участват и саксофонистът Милен Стойков, Николай Карагеоргиев, Александър Леков-бас и Кристиян Желев-ударни.

    От 18,00 часа във фоайето на Театъра ще бъде открита фотоизложба на Панайот Панайотов, който в годините е запечатал ключови моменти и емоции от хасковския джазов фестивал. Автор на уникалния плакат на изложбата е Любомир Филипов.


     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини