От х:

Днес в x:

„Компас“ с добри резултати на държавното по ориентиране, но правят анализ на пропуските

Изображение 1 от 6

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записа добри резултати в Държавното първенство за деца и юноши, което се проведе съвместно с това на ветераните от 22 до 24 септември във Варна. В него участваха повече от 600 състезатели от 36 клуба от страната.

    Хасковският клуб се включи с 20 ориентировачи, от които 17 деца от 12 до 18 г. Състезанието започна с трудна дълга дистанция в местността „Изворите“, на около 20 км северно от града.

    „В този първи старт от шампионата не можахме да достигнем до отличия, но регистрирахме няколко добри резултата като се има предвид, че нашите деца имаха по 50-60 конкуренти в групите“, каза Тодор Стратиев – председател и треньор на хасковския клуб.

    При момчетата до 12 години Димитър Гълъбов се класира на 13-то място, Никола Делчев в групата на М14 е 15-ти, а Ванеса Бачварова Ж16 е 14-та. При най-големите девойки до 18 г. Ивана Йорданова е на 9-то място, а Дияна Янева е на 15-то място.

    „Във втория ден в същата местност се проведоха щафетните бягания, в които ние по традиция имаме винаги успех, но този път не бяха по силите на много отбори, а и ние се представихме разочароващо. В последния, трети състезателен ден във Варненския квартал "Бриз" се проведе спринтовата дистанция, в която отчасти поправихме лошото представяне от предния ден, но отново останахме без отличия“, каза Тодор Стратиев. В тази най-бърза дисциплина Дияна Янева Ж18 е 7-ма, Никола Делчев М14 е 8-ми, а Ивана Йорданова Ж18 е 17-та.

    „От тук нататък следва задълбочен анализ за пропуските в подготовката ни и много труд занапред“, каза още треньорът на хасковския клуб.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини