От х:

Днес в x:

Деца, родители и екоактивисти събраха над 10 чувала с отпадъци

    Акция за почистване се проведе в местността „Кабата“ в землището на хасковското село Стамболийски, съобщиха от Фондация „ХАЛО 2019“. В нея се включиха възпитаници на детската градина в селото, техните родители и близки. Бяха събрани над 10 чувала с дребни пластмасови, найлонови и други битови отпадъци, както и по-едри строителни отпадъци, прозорци, стъкла, дюшеци.

    „Кабата е любимо място за разходки и отдих на малки и големи от село Стамболийски. Ние често правим разходки и провеждаме уроци на открито там с децата от детската градина. Изключително щастливи сме, че днес имахме възможност да проведем още един практически урок с децата – как трябва да се грижим за местата, които обичаме“, сподели Жени Димитрова, преподавател в детска градина „Вихрогонче“ в Стамболийски.

    Акцията за почистване се организира от Фондация ХАЛО в партньорство с детската градина в с. Стамболийски и със съдействието на кметството в селото. Тя е част от програмата "Искам да съм полезен... Рециклирай ме!" на сдружение „BG Бъди активен“, чиито местен партньор е Фондация ХАЛО.

    „Жителите на село Стамболийски са едни от най-активните участници в Програмата за граждански бюджети, с която реализираме различни граждански инициативи в населените места от община Хасково. Затова нямаше как да не откликнем на желанието им за провеждане на акция за почистване в местността „Кабата“ и около рекичката, която минава през нея. Опитахме се да проведем акцията през пролетта, но заради дъждовното време се наложи на няколко пъти да я пренасрочваме и в крайна сметка я отложихме за септември“, разказа Кристина Йорданова, управител на фондация ХАЛО.

    „Сега, след като приключихме с почистването, ни предстои монтирането на кошчета за отпадъци и шишеяд в селото. Те са осигурени отново по програмата "Искам да съм полезен... Рециклирай ме!" на „BG Бъди активен“ и се представят безвъзмездно в отговор на желанието на местните за опазване на природата и събиране на отпадъци“, каза Кристина Йорданова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини