От х:

Днес в x:

Финансово-стопанската гимназия в Хасково и училището в с.Радиево в нови сгради заради ремонти

    Учениците от финансово-стопанската гимназия “Атанас Буров“ в Хасково и от ОУ “Христо Смирненски“ в димитровградското село Радиево ще учат в други сгради заради ремонти на зданията на школата.

    Новата учебна година на 15-и септември обаче ще стартира в настоящите сгради навсякъде в региона, съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Веселина Павлитова.

    От понеделник учениците от хасковската гимназия ще учат в сградата на Езиковата гимназия „Проф. д-р Ас. Златаров“. Това вече е съгласувано с Общината. Обучението ще се провежда на две смени. Предстои директорите на двете училища да подпишат договор. По време на родителските срещи ще бъдат съобщени и графиците на учебния процес.

    В училището в с. Радиево ремонтът е на приключване, остават довършителни работи. Вероятно още в края на първи срок учениците отново ще се върнат във вече реновираната сграда на ОУ “Христо Смирненски“, но до тогава ще учат в профилираната езикова гимназия в Димитровград, уточни Павлитова.

    Предстоят още училищни ремонти в Хасково-на Професионалната гимназия по лека промишленост “Райна Княгиня“, както и на Професионалната гимназия по туризъм „Ал. Паскалев“. Те ще са на-по-късен етап и кога ще стартират, къде ще бъдат преместени възпитаниците на гимназиите и в какъв график ще върви учебния процес, ще бъде оповестено тепърва, уточни шефката на РУО.

    За момента в региона няма криза на педагогически кадри, информира още Веселина Павлитова.

    Очаква се след утвърждаване на промените в наредбата от страна на МОН по подадените предложения за промени от Регионалните инспекторати в страната, да бъдат рестартирани и конкурсите за директори. В момента с временно изпълняващи длъжността директор в региона на Хасково са 27 училища.

    Новата учебна година на 15-ти септември ще стартира в 80 училища, от тях са 3 центровете за специална образователна подкрепа в областта. Броят на учениците, които ще влязат в класните стаи по предварителни данни от общините е 21 994.

    Очакваният броя на първокласниците е 1850 в областта.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ве
      Веселина Павлитова
      10 -3
      22:12, 14 сеп 2023
      Да информира кога ще си заминава от поста! Пенсионерите като нея да си ходят вече , стига натягане!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини