От х:

Днес в x:

Николай Ставрев: Предлагам ясна алтернатива – широко обединение за по-добро бъдеще на Хасково

Изображение 1 от 3

    „Предлагам ясна алтернатива – широко обединение за по-добро бъдеще на Хасково. От това се нуждаем, за да преодолеем тежката ситуация, в която се намираме."

    Това заяви независимият кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев по време на представянето му пред хасковската общественост в Театър „Иван Димов“.

    Ставрев е издигнат от Инициативен комитет начело с арх. Янчо Апостолов. Останалите членове на комитета са Димо Костов, Дойчо Кръстев, д-р Даниел Янков и Димитър Добрев.

    „Той е енергичен, организиран и целеустремен. Умее да увлича и мотивира хората, с които работи, за да бъдат постигнати целите, които са си поставили. Уверен е, но не самоуверен. Отдаден, а не нехаен. Честен е и почтен. Притежава всички качества, необходими, за да бъде един лидер успешен“, изтъкна арх. Апостолов в словото си.

    По думите му всичко изброено е дало основание на членовете на Инициативния комитет да предложат Николай Ставрев за кмет на Община Хасково. „Убедени сме, че ще оправдае доверието на съгражданите си“, категоричен бе Янчо Апостолов.

    В събитието взеха участие и представители на политическите и граждански формации, които подкрепят кандидатурата на Николай Ставрев за кмет на Хасково – Марин Райчев от Местната инициативна група „Спаси Хасково“, представителят на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов, общинският председател на БСП Камен Тодоров, председателят на ПП „Българе“ Златко Марчев и заместник-председателят на ПП „Български възход“ арх. Виолета Комитова.

    „Всички ние копнеем за по-доброто бъдеще на нашата община. Видно е, че настоящето не е никак завидно. През последните години стремглаво вървим надолу и достигнахме последното място по доходи и по Брутен вътрешен продукт на глава от населението в страната, което значи и в Европа.“, заяви Николай Ставрев и допълни, че все повече жители на община Хасково я напускат, за да работят в други, добре развити, региони на страната или в чужбина. Там те намират много по-добра бизнес среда и бъдеще за своите деца.

    Ставрев посочи, че човешкият ресурс е най-ценният капитал и трябва да се пази и развива, за да не се застраши съществуването на Общината. Никой не би искал тя трайно да се настани в графата „със затихващи функции“.

    „Тези, които ме познават, знаят, че съм отговорен и последователен човек. Категорично заявявам, че ще поема пред хасковлии само ангажименти, които съм сигурен, че мога да изпълня!“. Той обясни, че ще премине през прага на Общината с ясна визия какво трябва да се свърши през първата, втората, третата и четвъртата година от мандата.

    „Важно е да мислим дългосрочно и в перспектива, което да начертае пътя за развитие на Хасково през следващите поне 10 – 15 години. Липсата на приемственост пречи на реализацията на дългосрочни проекти.“, обясни Николай Ставрев.

    По думите му той ще инициира създаването на пътна карта за развитието на Община Хасково, която да бъде приета от всички партии в общинския съвет.

    Той се спря и на част от приоритетите си.

    Според него културният туризъм и екотуризмът имат голям потенциал и той трябва да бъде развит. Географското положение, природните дадености и историческите забележителности на Хасково и региона позволяват да привлечем туристи не само от нашата страна, но и от чужбина.

    „Този отрасъл винаги дава голямо отражение за развитието на икономиката в региона, в който го има. Но за всичко това е нужна качествена и функционална инфраструктура“, убеден е Николай Ставрев.

    Затова един от първите проекти, с които възнамерява да се заеме, е свързан с това да се върнат и задължат младите хора, които сега са далеч от родното място.

    „Добрата инфраструктура, в комбинация с изграждането на модерна индустриална зона и създаването на благоприятен бизнес климат неминуемо ще привлече инвеститори, ще създаде работни места и ще допринесе за повишаване на жизнения стандарт в Хасково и околността“, счита кандидатът за кмет.

    Ставрев се спря и на необходимостта емблематичната зала „Дружба“ да стане модерна, съвременна и мултифункционална. Да се превърне в притегателен център за национални и международни спортни и културни събития.

    „В комплекса задължително трябва да бъде обособена „Зала на славата“, за да може по-младите поколения да познават постиженията на хасковлии във всички спортни дисциплини и да се стремят към тях“, посочи той и заяви, че се гордее с баща си Христо Ставрев и неговите съотборници, които са двукратни европейски клубни шампиони и многократни национални шампиони по свободна борба през миналия век.

    „Това е и ключът за успеха ни – да изградим нашия силен и мотивиран екип, който да работи за добруването на Хасково“, каза в заключение кандидатът за кмет на Хасково Николай Ставрев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини