От х:

Днес в x:

„Спаси Хасково“ откри офиса си с водосвет за здраве

Изображение 1 от 5

    Политици, представители на държавни институции, лекари, адвокати, културни деятели и бизнесмени присъстваха на откриването на офиса на „Спаси Хасково“, който се намира на ул. „Климент Охридски“ №8 зад ДКТ „Иван Димов“.

    Събитието започна с водосвет за здраве, който бе отслужен от отец Димитър. В новосъздадената местна инциативна група участват доказали се в региона бизнесмени, икономисти, юристи, архитекти, агрономи и инженери. Сред приоритетите на сдружението са по-добро бъдеще за децата, прозрачно управление, възможности за бизнес и модерен град. Пред присъстващите говори един от основателите на „Спаси Хасково“ бизнесменът Марин Райчев, който обясни как се е породила идеята за създаването на групата.

    „Преди няколко месеца се събрахме с приятели с високо развито обществено самосъзнание и наблюдавайки посоката, по която върви Хасково, решихме, че не можем повече да бъдем безучастни и да гледаме как градът ни потъва по много направления“, каза Марин Райчев.

    33-годишният Христо Ангелов, който има син на година и половина, заяви, че иска детето му да живее в чист, спокоен и зелен град и да получи качествено образование, с което да има шанс за развитие и реализация тук. Според него това в момента в Хасково е невъзможно:

    „Родителите напускат децата си в търсене на по- добро препитание, а децата напускат домовете си за по-добро бъдеще. Аз ще се боря за тези хора и ще се опитам да създам по-благоприятна среда, в която те да се развиват и да останат със семействата си в родния Хасково“, каза Христо Ангелов.

    Архитектът Валентин Маринов, който е сред основните двигатели на сдружението, каза, че Хасково има уникални перспективи за развитие, защото през територията му минават два големи трансевропейски коридора.

    „Имаме плодородна земя и трудолюбиви хора и за много кратко време ние, единни, можем да изведем Хасково отново на челните места в страната, където е мястото му, където е бил преди това. Аз съм в „Спаси Хасково“, за да се боря за моя град. С опита и знанията си, смятам, че мога да бъда полезен за неговото развитие“, заяви Валентин Маринов.

    Основателите на „Спаси Хасково“ дадоха заявка за участие в престоящите местни избори на 29 октомври. Предстои да бъде обявена листата им с общински съветници.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини