От х:

Днес в x:

Младежи дебатираха последствията от Covid-19

    Младежки дебат на тема „Последствията от пандемията Covid-19 върху младежите от ЕС“ се проведе днес в галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково. В отборните игри и дебати участваха младежи от Хасково и гости от побратимените с Хасково градове. Те споделиха, че пандемията им е подействала и позитивно, и негативно. Негативно, защото е ограничила социалните им контакти и до известна степен е повлияла неблагоприятно на образованието, което по този начин е по-трудно, отколкото в реална среда. Позитивно, защото онлайн обучението е допринесло за усъвършенстване на компютърните науки, провокирало е откриване на нови платформи и приложения.

    Дебатът се организира в рамките на проект „Сътрудничество за социална солидарност сред европейците“ с акроним “COOPERATION”, финансиран по Програма за граждани, равенство, права и ценности (CERV) на Европейската комисия. Партньори по проекта: Европа Бери Турейн, Франция Община Комотини, Гърция и Община Веспрем, Унгария. Проектът беше разработен и одобрен през 2022 година - Европейската година на младежта.

    Проектът има за цел да се превърне в платформа за международен обмен на активни младежи, обединени около общи ценности. В разговорите с младите хора се включиха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместникът му Мария Вълчева, представители на неправителствени организации от региона.

    Целта на Европейската година на младежта е чрез множество възможности за учене, споделяне на гледни точки, срещи с хора и участие в дейности в цяла Европа да се преодолеят последствията от пандемията. Днес наред с възможностите за междукултурен обмен, бяха обсъдени и социални решения, които да бъдат от полза и за местните власти. Предстои в рамките на проекта да бъде създадена дигитална брошура, която ще може бързо и лесно да достигне до по-широк кръг заинтересовани лица.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини