От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинение на 17-годишното момиче, намушкало с нож баба си

Окръжна прокуратура – Хасково повдигна обвинение на 17-годишното момиче, което беше задържано за опит за убийство на баба си в Меричлери, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 август 2023 г. възникнал скандал между непълнолетното момиче и 83-годишната й баба. Двете жени се скарали в жилището си на улица „Доню Славов“, който преминал във физическа саморазправа. Девойката няколко пъти пробола с нож старицата, след което избягала. Отишла при съседи и им съобщила, че баба й не се чувствала добре. Те посетили възрастната жена и я намерили в безпомощно състояние. Подали сигнал на спешния телефон, като на място се отзовали полицейски и медицински екипи. След преглед пострадалата била отведена за лечение в болница в Пловдив, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от следовател. Извършен е оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като са били назначени съдебномедицински и психологична експертизи.

Внучката е задържана от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането й в качеството на обвиняема, с постановление на наблюдаващия прокурор, по отношение на същата е постановено и задържането й за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ин
    информирана
    8 -4
    14:48, 28 авг 2023
    Бабата със напреднал стадий на склероза, а внучката и я блъскат хормоните в главата и какво остава друго да се случи в тази августовска жега.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини