От х:

Днес в x:

Спокойна е обстановката в Хасковска област при полицейските проверки за бомбени заплахи

Няма притеснение в учебните заведения на територията на Хасковска област вследствие на проверките, които текат от тази сутрин заради отправени заплахи за взривни устройства в цялата страна.

Временно изпълняващата длъжността началник на Регионалното управление на образованието Силвия Касабова поясни, че учебният процес навсякъде е започнал в нормално регламентираното време. Не е имало искания за отваряне по-рано на школата заради проверките.
За момента навсякъде е спокойно в хасковските училища. Няма паника сред преподаватели или ученици. Няма сигнали за съмнителни находки, коментира още Касабова.

Рано тази сутрин от Министреството на вътрешните работи съобщиха през официалния си сайт, че е постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища и заради това започват проверки в цялата страна. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Въпреки това полицейските действия ще продължат през целия ден. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини