От х:

Днес в x:

Вадят пистолет на аптекарка. Газът на 2 км от Хасково. Преглед на регионалния печат.

„Газът на 2 км от Хасково” информира във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Тръбата на „Ситигаз” за пренос на газ е само на 2 км от областния град. До дни газопроводът ще бъде завършен. Той ще бъде втория от Димитровград за Хасково. Първият е собственост на „Химмаш”. Газопроводът ще стига до Бирената фабрика, където ще бъде изградена газоразпределителна станция. От там синьото гориво ще тръгва за вътрешната мрежа на Хасково информира ежедневникът.

„304 бягат от час, режат от помощи родителите им” Ако ученикът почне отново да посещава часовете редовно, социалното възстановява помощта.

„20 киловолта треснаха крадец на жица” Според една поговорка пияните и лудите господ ги пази. Спокойно може да се добави-и крадците. 20 киловолта ще усмъртят повечето хора, но Иван Павлов се оттървал само с 15 % изгаряния и след като отказал лечение се завърнал вкъщи.

„300 хиляди на едно гише” Тоест жителите на областта имат само едно гише при това в областния град, откъдето могат да си изкарат европейска здравна карта. След първи април тя е задължителна за пътуване в ЕС.

„Гардове на Бинев шамаросват собственик на гора” водещо на страница 3-та. Черноконевския бизнесмен сега тръгнеал да прави гола сеч в горите, без съответните разрешителни. Собственик на гора край Димитровград се противопоставил и отнесал няколко шамара. Поредна статия за самоуправствата на Бинев, след протестът на хората от Черноконево. Бинев е обвинен от съгражданите си, че ги тероризира.

„Хасковска Марица” :„Вадят пистолет на аптекарка за 6500 лв” Това се разиграва в Свиленград, а в Хасково започна делото срещу рехабилитаторът Стоян Моралиев. Той е обвинен че е заплашвал с оръжие и е рекетирал бившата си любовница-аптекарката Янка Инджова. Измамения любовник я заснел с ново гадже и поискал 6500 лв да не покаже снимките на мъжа и. Тя обаче отказала и след неин сигнал, полицията спипала рехабилитаторът с белязани пари.

„ 5 хиляди лева за незаконен лов” Едва свършил ловът на едрия дивеч и бракониерските набези започнаха. Двама ловци от стамболовското село Тънково тръгнали на своя глава на лов и дори ударили глиган. Може би щяло да им се размине, но ги засякла горската стража от Кърджали. Освен глобите, им конфискували оръжията в полза на държавата.

„Министър пише книга за Свиленград пълна с правописни грешки” Министърът е медийния герой Божидар Димитров, книгата е исторически пътеводител на Свиленград. По неофициална информация общината платила 15 хиляди хонорар. Като резултат получила куп правописни, печатни и фактологически грешки. В пътеводителя се говори за „Кални” църкви вместо скални. Сред находките в района имало „далмеи” които би трябвало да са „долмени”, чудели се хората с що годе някакво историческо познание. Недопустимо за историк, който при това се има за най добрия в България, обаче е преиначаване на фактите. В стил „историята като холивудски сценарий”, Димитров описва откриването на небезизвестния бронзов глиган, като дело на родолюбиви българи през 1912 година. Фактите-открит е през 1902, от иманяри, които дори го строшили за да видят дали вътре няма злато. Въпросния исторически пътеводител бил поръчан и на английски, за гордост пред чужденците. Сега тиражът ще бъде повторен.

„Мъже се жалват от емоционален тормоз” на старница трета. Според изследването на Сдружение „Икар”-и от сексуален.

Пропадат екскурзии заради здравната карта. По темата за пътуване в чужбина, което от първи април става невъзможно без Европейска здравна карта. Темата развита на цялата страница 4-та.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини