От х:

Днес в x:

3 °C

Вадят пистолет на аптекарка. Газът на 2 км от Хасково. Преглед на регионалния печат.

„Газът на 2 км от Хасково” информира във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Тръбата на „Ситигаз” за пренос на газ е само на 2 км от областния град. До дни газопроводът ще бъде завършен. Той ще бъде втория от Димитровград за Хасково. Първият е собственост на „Химмаш”. Газопроводът ще стига до Бирената фабрика, където ще бъде изградена газоразпределителна станция. От там синьото гориво ще тръгва за вътрешната мрежа на Хасково информира ежедневникът.

„304 бягат от час, режат от помощи родителите им” Ако ученикът почне отново да посещава часовете редовно, социалното възстановява помощта.

„20 киловолта треснаха крадец на жица” Според една поговорка пияните и лудите господ ги пази. Спокойно може да се добави-и крадците. 20 киловолта ще усмъртят повечето хора, но Иван Павлов се оттървал само с 15 % изгаряния и след като отказал лечение се завърнал вкъщи.

„300 хиляди на едно гише” Тоест жителите на областта имат само едно гише при това в областния град, откъдето могат да си изкарат европейска здравна карта. След първи април тя е задължителна за пътуване в ЕС.

„Гардове на Бинев шамаросват собственик на гора” водещо на страница 3-та. Черноконевския бизнесмен сега тръгнеал да прави гола сеч в горите, без съответните разрешителни. Собственик на гора край Димитровград се противопоставил и отнесал няколко шамара. Поредна статия за самоуправствата на Бинев, след протестът на хората от Черноконево. Бинев е обвинен от съгражданите си, че ги тероризира.

„Хасковска Марица” :„Вадят пистолет на аптекарка за 6500 лв” Това се разиграва в Свиленград, а в Хасково започна делото срещу рехабилитаторът Стоян Моралиев. Той е обвинен че е заплашвал с оръжие и е рекетирал бившата си любовница-аптекарката Янка Инджова. Измамения любовник я заснел с ново гадже и поискал 6500 лв да не покаже снимките на мъжа и. Тя обаче отказала и след неин сигнал, полицията спипала рехабилитаторът с белязани пари.

„ 5 хиляди лева за незаконен лов” Едва свършил ловът на едрия дивеч и бракониерските набези започнаха. Двама ловци от стамболовското село Тънково тръгнали на своя глава на лов и дори ударили глиган. Може би щяло да им се размине, но ги засякла горската стража от Кърджали. Освен глобите, им конфискували оръжията в полза на държавата.

„Министър пише книга за Свиленград пълна с правописни грешки” Министърът е медийния герой Божидар Димитров, книгата е исторически пътеводител на Свиленград. По неофициална информация общината платила 15 хиляди хонорар. Като резултат получила куп правописни, печатни и фактологически грешки. В пътеводителя се говори за „Кални” църкви вместо скални. Сред находките в района имало „далмеи” които би трябвало да са „долмени”, чудели се хората с що годе някакво историческо познание. Недопустимо за историк, който при това се има за най добрия в България, обаче е преиначаване на фактите. В стил „историята като холивудски сценарий”, Димитров описва откриването на небезизвестния бронзов глиган, като дело на родолюбиви българи през 1912 година. Фактите-открит е през 1902, от иманяри, които дори го строшили за да видят дали вътре няма злато. Въпросния исторически пътеводител бил поръчан и на английски, за гордост пред чужденците. Сега тиражът ще бъде повторен.

„Мъже се жалват от емоционален тормоз” на старница трета. Според изследването на Сдружение „Икар”-и от сексуален.

Пропадат екскурзии заради здравната карта. По темата за пътуване в чужбина, което от първи април става невъзможно без Европейска здравна карта. Темата развита на цялата страница 4-та.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020

Случаен виц

Последни новини