От х:

Днес в x:

Удариха с по 5 хиляди лева бракониери от Тънково

Волните дни в гората за ловците приключиха

Двама ловци от дружинката на стамболовското село Тънково, изгоряха с по 5 хиляди лева глоба за незаконно участие в лов. В последните дни за едър дивеч, 9 и 10-ти януари, те се включили в ловната дружина, но без да бъдат вписани в бележката на ръководителят на лова. Там поименно са указани участниците в хайката. Групата за всеки лов не може да надхвърля 20 души, лимит който бил вече запълнен. Авджиите обаче се включили самостоятелно в лова и дори ударили диво прасе.

В момента на делбата на плячката, късмета им изневерил-прихванала ги подвижна горска стража Кърджали. Стражарите конфискували пушките и наложили актове, които вероятно ще са максималните при това нарушение. Санкцията по член 86 ти е от 2 до 5 хиляди лева, но не по-малко от тройния размер на причинената щета, коментира хасковския лесничей Иван Ташев. Включване в лов без да са вписване в придружителната бележка, е равностойно на чисто бракониерство, добави той.

До края на февруари на мушка са само пернатите

Едрия дивеч е вече забранен за отстрел казаха от хасковското горско. До края на този месец е разрешен улова водолюбиви птици, а до края на февруари, само бекас, бекасини и чакали извън горския фонд.

2204 са регистрираните ловци на територията на хасковското държавно лесничейство. То включва общините Хасково, Димитровград, Минерални Бани и Стамболово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини