От х:

Днес в x:

Бой за 25 лева. Автобусите за Димитровград- левче от понеделник. Преглед на регионалния печат

"Хасково-Димитровград левче от понеделник" пише във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". След като жалбите му срещу нелегалните таксита не дали резултат до всякакви инстанции, собственикът на "Арда Тур" Себахтин Исмаил решил да се разправи с конкурентите си по правилата на бизнеса. Билетът ще е левче, без значение дали става дума за пенсионери, ученици или зрели хора. " И сега като гледам оборотите ми се плаче" казва Исмаил и посочва, че когато е най-големия наплив за димитровградския пазар шофьорите му отчитат курсове за по 26 лева. Досега билетите бяха по 2 лева редовния и по 1.50 за ученици. Има ситуации когато наистина започваме да харесваме пазарната икономика...

"80 годишни висят 5 часа за бойковите 25 лева". Задръстване в централна поща предизвика раздаването на пенсионерските надбавки. Хората трябваше да се редят два пъти на опашка ако искаха да вземат пенсията си и 25 левовата добавка.

"Криза ли? Дават по 500 евро наем за гарсониера" Покупко продажбите на недвижими имоти са паднали с 30% отчитат посредническите фирми. Най-слабо било търсенето на панелките. Затова пък хасковлията предпочитал да дава доста пари за наем. Гарсониера ново строителство в центъра струвала 500 евро наем на месец.

"Петров чака магистрала Марица да съживи бизнеса"-водещо на страница 2-ра. Според депутата, от 2011 година регионът тръгва нагоре със строителството на магистралата. Тази същата, която трябваше да е готова още преди 3 години.

"МВР стимулира черния пазар на газово оръжие"-водещо на стр.3-та. Солени глоби за онези които имат газови пистолети, но не са ги декларирали, готви парламента. Регистрацията на газовото оръжие само ще стимулира неговия черен пазар, смятат местни търговци на оръжие. От мярката нямало смисъл. Газовото оръжие не може да се определя за бойно. Само един модел руски пистолети могат да бъдат преправени за стрелба с бойни патрони и то след много сериозен ремонт.

"Навиват Живко Архондев да стане национален треньор"-водещо на спортна страница. Спецът по вдигане на тежести вече е водил отборите на страната при девойките, но сега му предлагат представителния тим за мъже и жени.

"Бой в пощата за коледните 25 лева" Според вестник "Хасковска Марица" изплащането на пенсионерските надбавки е предизвикало бой между пенсионерите в централна поща. Това били смешни пари, ако хората имат достойнство трябва да не ги приемат, четем на страниците призив на свидетели на баталните сцени. Елегично поетичен редакционен коментар за възхвала на социализма. Тогава безработицата била непознато нещо в България, нещо като извънбрачно дете на загнилия капитализъм. В България освен безработица нямаше официално и извънбрачни деца. После се оказа, че имало-при това не малко.

"Павлина Пашинова пое Данъчното" Съпругата на общинския съветник Иван Пашинов пое хасковското Данъчно, четем във водещо заглавие. Дамата е със 17 години стаж в системата и са и ясни нещата. Любопитка е само политическата ориентация-тя е съпруга на червен съветник, а отскоро станала част от политическа партия ГЕРБ. Леви-Десни. Съставните елементи на една добра маршировка.

"Лекари взеха пари за ноември" Касата превела на болницата и останалите 400 хиляди лева по изработените клинични пътеки от ноември.

На цялата 4-та страница, репортаж за посрещане на христовия кръст в Хасково. Той бе донесен от пловдивския митрополит Николай като част от литургията за Ивановден. Митрополитът винаги идва на този ден в града. Смята се че точно на Ивановден, Хасково е освободен от турско робство.

На страница 5-та-препечатка от интернет сайт на обширен материал, от който разбираме че прокурорът на София Николай Кокинов ходи с охрана. Всичко по темата убийстовто на Боби Цанков. Само дето по собствена дефиниция на "Марица" информациите от интернет, далеч не са журналистика. Качествената била във вестника. Колегите от сайта news.bg трябва да са горди че материалът им е легитимиран по такъв начин.

На спортна страница-"Стартира тенис маратона на Кенана" Първия тенис турнир в новата зала на тенис-кортовете.

Това бе по-интересното от днешната местна преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини