От х:

Днес в x:

Българският химн звуча за грациите на Яна Михайлова на Балканиадата по естетическа и групова гимнастика

    На върха на почетната стълбица възпитаничките на Яна Михайлова чуха българския химн на Вторите Балкански игри по естетическа и групова гимнастика, които се проведоха в Бургас.

    Състезателките от Спортен клуб по естетическа и групова гимнастика "Афродита"- Димитровград, които са картотекирани и в Спортен клуб по художествена гимнастика „Аида“-Хасково, участваха в надпреварата в дългата програма във възраст 10-12 години и 12-14 години. Красивите им композиции са изработени от треньорката Даяна Михайлова и са изградени от  помощник-треньорите Теодора Ненова, Камелия Иванова и Евгения Желева.

    Златните медали за отбора във възраст 12-14г. завоюваха за отличното си представяне Наталия Митева, Ивет Иванова, Маргарита Иванова, Жансет Борисова, Яна Александрова и Даная Иванова.

    „Този златен медал е дългоочакван от целия ни екип. Подкрепен е с много труд и постоянство. Момичетата, които стъпиха на върха на почетната стълбица, за да чуят българския химн, го заслужават, защото те са в залата от малки и със своята мотивация, отговорност, организираност и всеотдайност, доказаха, че заслужават да са шампионки. Те са пример за това, че трудът винаги се възнаграждава!“, коментира президентът на СКЕГГ „Афродита“ и СКХГ „Аида“ и главен треньор Яна Михайлова.

    62 отбора от Гърция, Турция, Сърбия, Румъния и България, със специалното участие на състави от Молдова, Украйна и Египет, стартираха в тридневното състезание, което бе организирано с подкрепата на Община Бургас, Международната федерация по естетическа групова гимнастика (IFAGG), Българската федерация (BFAGG) и Министерство на младежта и спорта.

    В спортна зала „Младост“ в крайморския град отборът на „Афродита“ в по-малката възрастова група -10-12 г., в състав: Александра Димитрова, Хавин Исмаил, Стефани Шопова, Кристияна Петкова, Зорница Радева и Виктория Кьосева, които са от Кърджали, също влезе във финалите и се класира на престижното 6-то място.

    „Много съм горда от постигнатото и от този отбор! Той е сформиран от няколко месеца от амбициозни и всеотдайни момичета, които искат и ще бъдат победителки, защото полагат много труд. Съчетанието, с което успяха да се класират на престижното 6-о място, е изработено само преди 3 месеца и в Бургас беше представено за втори път.“, каза още Яна Михайлов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини