От х:

Днес в x:

Задържаха мъж за трафик на двама 17-годишни мигранти

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 36-годишен мъж за незаконно превеждане през границата на страната на двама сирийски граждани. Тя му е наложена от Районен съд – Свиленград по искане на прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът с инициалите Д.Р е привлечен като обвиняем за това, че на 1 юли 2023 г. през ГКПП „Капитан Андреево“, като извършител в съучастие с 29-годишната Т.Й., превел през границата на страната от Турция в България двама сирийски граждани, за което е използван лек автомобил с българска регистрация. Колата била шофирана от жената, а мъжът бил пътник. При извършена проверка в специално изработен тайник в долната част на автомобила служителите на ГПУ-Свиленград установили, че са скрити двама мъже, които били без съответното разрешение за влизане в страната. Те са по на 17 г. Двамата са от Сирия и е трябвало да бъдат транспортирани от турския град Одрин до България. Автомобилът, в който са били укрити чужденците, е иззет като веществено доказателство по бързото производство.

Районен съд-Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Р. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.Р. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково. По същото дело и по горепосочения текст като обвиняема е привлечена и Т.Й., като спрямо нея е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини