От х:

Днес в x:

Задържаха 28-годишен за трафик на мигранти, ударил полицейски автомобил при гонка

28-годишен мъж и 9 нелегални мигранти са задържани при полицейска гонка в землището на свиленградското село Дервишка могила, съобщиха от прокуратурата.

Те са засечени на  16 декември 2023 г., в полунощ в землището на село Дервишка могила от патрул на Гранично полицейско управление-Свиленград. Униформените подали сигнал за спиране на лек автомобил - джип „Гранд Чероки“, с чужда регистрация. Колата е управлявана от мъж с инициали Д.П. Автомобилът се движел по третокласен път в посока към селото. Водачът не е спрял на подадения сигнал и увеличил скоростта на движение с цел избягване на проверката. В опита си да избяга ударил колата на Гранична полиция. В автомобила, управляван от каналджията, са засечени 7 мъже и 2 деца, граждани на Афганистан. у тях не са открити документи за самоличност. Групата е трябвало да бъде извозена до София. Автомобилът, с който са превозвани нелегалните чужденци, е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Районен съд – Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че шофьорът е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини