От х:

Днес в x:

„Сцена на края на града“ премести театъра в улична среда сред хората в центъра на Хасково

    Фестивалът „Сцена на края на града“, за който в Хасково гостуват завършващи театрално майсторство студенти от всички театрални висши училища в страната отново доказа, че е прозорец към света не само за самите тях, но и за публиката в южния град.

    30-минутен спектакъл, изграден на база на езика на тялото, представиха тази вечер в пространството между сградите на Общината и на Областна администрация младите актьори от България. Заедно с непрофесионалисти, те са участници в уоркшопа, воден от италианския театрален и филмов актьор Джамарко Бучелато, който е и възпитаник на Академията за изящни изкуства в Палермо със специалност рисуване и живопис.

    В представения пърформанс  думите са малко, но музиката движи действието, изразено чрез телата на актьорите, видя публиката на Хасково.

    Съвкупността от всички театрални сили от българските университети, заедно с партньорите от Италия показа, че уличното изкуство е красиво и с много директни послания, смята Рая Русева от Езиковата гимназия в Хасково, която е част от организацията и представянето.

    Проектът „Сцена на края на града“ се осъществява със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Той се изпълнява от Драматично-куклен театър "Иван Димов" в партньорство с Алианс за регионално сътрудничество и развитие – България и FRUMLITIR EHF – Исландия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини