От х:

Днес в x:

Училища представиха иновации, дейности и специалности в Хасково

    Регионален форум за иновации в образованието се проведе днес в Младежкия център в Хасково. В него се включиха 16 училища от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. 8 от тях са иновативни и са от Хасковска област, а другите 8 са от други области. Има и представители на още 5 училища, които са само гости.

    Събитието се реализира по национална програма „Иновации в действие“. Домакин е Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ с директор Траяна Николова.

    В официалното откриване участваха началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова и Даниела Недялкова – директор на дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в МОН.

    Целта на форума е представителите на училищата да запознаят публиката с новостите, с различен начин на мислене, с креативност и идеите на новото образование.

    Форумът продължава и утре в хотелски комплекс, където ще се проведат дискусии. Преди това няколко училища ще представят своите иновации под формата на уроци.

    Междувременно днес във фоайето на Младежкия център се проведе Панорама на образованието. В нея се включиха 12 гимназии и средни училища. Целта на инициативата бе всяко училище да представи дейностите и специалностите си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ру
      руото
      10 -1
      15:48, 22 юни 2023
      Павлитова много църна бе. Да не ходи на солариум таз бабичорка. Или хайманосва из улиците да събира подаръчета.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини