От х:

Днес в x:

Общините проверяват превантивно водоемите за проблемни места заради бедствието в Берковица

За проблемни места със затлачвания по водоемите и за проходимостта на речните корита общините от региона на Хасково трябва да докладват днес до обяд в Областна администрация. Разпореждането е на областния управител на Хасково Красимир Ангелов. Въпреки, че е с подадена оставка за напускане още от вчера, той продължава да върши задълженията си, тъй като освобождаването му все още не е факт.

Акцията по проверка на водоемите е след разпореждане на премиера акад. Николай Денков за превенция срещу евентуални наводнения, съобщиха по-рано от Правителствената информационна служба. Тя е във връзка с бедствието, което връхлетя района на Берковица през вчерашния ден след интензивните валежи там.

В региона на Хасково има повече от 100 проблемни участъка, но не всички са в населени места. В региона подобна проверка на разпоредената днес е направена още преди две седмици, поясни областният управител. Изпратени са и резултатите за невралгичните точки към МС за решения за финансиране на дейностите по тях. Необходими ще са над 2 млн.лв. Въпреки това в писмото си до общинските ръководства областният управител е дал указания за разчистване на местата, където има наноси, за да се направи проходимост при евентуално прииждане на водите и да се ограничат разливите в селскостопанските площи, тъй като прогнозата е за интензивни валежи и в следващите дни.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини