От х:

Днес в x:

Откриха Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари“

    Традиционният Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“ започна в читалище „Заря“ в Хасково. 22-рото издание бе официално открито от заместник-кмета на община Хасково Мария Вълчева.

    „Организираме всяка година с удоволствие и вълнение тази фестивална среща на старата градска песен, защото това е най-малкото, което дължим на ненадминатия наш съгражданин Аспарух Лешников. Защото неговите песни идват от миналото, но благодарение на Вас, изпълнителите, няма да останат там. Заедно ще ги пренесем в бъдещето“, каза в приветствието си Мария Вълчева.

    В проявата участват 15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, квартет и трио. Изпълнителите са от цялата страна – Варна, Девин, Перник, София, Хасково. Разпределени са в различни категории. Първо на сцената излезе Групата за стари градски песни „Орфей“ от град Девин.

    Музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното представяне се оценяват от жури с председател проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, членове са двама преподаватели в академията - доц. Кирил Чапликов и доц. Пламен Първанов.

    Награждаването и традиционният гала концерт ще бъдат от 18 часа днес.

    Предвидени са грамоти за всички участници, а най-добрите изпълнители ще получат парични награди. Събитието е част от Културния календар на Община Хасково.

    Входът е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини