От х:

Днес в x:

Хасково посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна

    Традиционният Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“ ще се проведе на 11 юни в читалище „Заря“ в Хасково. Това съобщи на пресконференция днес заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева.

    Началото и официалното откриване на 22-рото издание на фестивала ще бъде в 11 часа в неделя. За участие в проявата са се записали 15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, 1 квартет и 1 трио. Изпълнителите са от цялата страна – Варна, Девин, Перник, София, Хасково. Разпределени са в различни категории. Те ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, членове са двама преподаватели в академията - доц. Кирил Чапликов и доц. Пламен Първанов.

    Награждаването и традиционният гала концерт ще бъдат от 18 часа.

    Предвидени са грамоти, а най-добрите изпълнители ще получат парични награди. Ще има награди в категориите: „Вокални групи“, „Камерни състави“, „Индивидуални изпълнители-мъже и жени“, „За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников“, „За авторска песен в стила на старата градска песен“, „За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век“, „За най-добър акомпанимент“.

    Според регламента за участие е препоръчително изпълнителите да бъдат облечени в духа на епохата. Имат право на две изпълнения.

    Входът е свободен. Събитието е част от Културния календар на Община Хасково.

    Припомняме, че миналата година в Хасково бяха отбелязани 125 години от рождението на видния български певец (тенор) и изпълнител на шлагери с международна известност, наричан от европейската критика „Рицарят на горното Фа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини