От х:

Днес в x:

Рисковият водач с 2.61 промила не е задържан заради здравословни проблеми

Рисковият водач на лек автомобил Фолксваген Голф, шофирал с 2.61 промила, не е задържан заради здравословни проблеми. Това съобщи на пресконференция днес началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димов Чобанов.

Припомняме, че 61-годишният мъж е заснет около 15:30 часа вчера да кара колата в продължение на около 20 км, от село Корен до Хасково, криволичейки от едната лента в другата. На едно от видеата се вижда, че малко преди птицекомбината навлиза в лентата за насрещно движение, при което идващият отсреща лек автомобил Ауди влиза в крайпътната канавка, за да избегне удара. Ситуацията може да видите тук

По-късно пияният водач паркирал автомобила пред жилищен блок в Хасково и се прибрал да спи. Той е издирен от полицаи и е бил отведен в Районното управление в Хасково. Тестван е с дрегер, който отчел наличие на алкохол. Отказал е даде кръвна проба.

Съставени са му два акта по Закона за движение по пътищата, отнета му е книжката и е прекратена регистрацията на колата.

При първоначалната справка, мъжът от стамболовското село Малък извор няма други сериозни нарушения, но се проверяват всички детайли в досието му.

Случаят е бил докладван на дежурния прокурор. Разпитани са свидетели, включително и водачите, застрашени от катастрофа.

По случая е образувано досъдебно производство за шофиране на лек автомобил в насрещното движение след употреба на алкохол, информираха от прокуратурата.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Де
    Демокрацийо!
    63 0
    16:20, 29 май 2023
    Значи, който иска може да кара пиян, дрогиран, хипнотизиран , стига да си плати и да има "досие " от чичо Доктор -здравословно обезпечен с чадър със здрава конструкция! Резили!
  • 2
    Ма
    Майко
    51 0
    16:34, 29 май 2023
    Да ви имам и полицията и законите!!
  • 3
    Чо
    Чобана
    8 0
    16:49, 29 май 2023
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Из
    Излъга
    29 0
    16:59, 29 май 2023
    Заекна точно когато каза ,че имал здравословни проблеми.
    Излъга.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини