От х:

Днес в x:

Ски писта за 200 бона край Тънково чака сняг

Ремонтираната хижа и ски-влекът са в готовност. Но няма сняг

207 000 лева са вложени в изграждането на двете ски писти край стамболовското село Тънково. По-дългата от тях - за възрастни, е с дължина 800 метра. Към пистите има и ски влек. Съоръженията обаче не работят поради липсата на сняг.

Днес официално бе открита хижата на туристическия център, който бе направен по проект за трансгранично сътрудничество съвместно с Орестиада, Гърция. Общата стойност на проекта е 303 000 евро. Освен ремонта на сградата, изградени са и три еколологични маршрута, стана ясно на презентацията, на който присъстваха кметът на Стамболово Мехмед Мандаджъ, замобластният управител Николай Нанев и доста гости. Ръководителят на проекта – бившият управник на общината Гюнер Сербест, сега депутат, не дойде.

Туристическият център има две двойни стаи и два апартамента. Хижата разполага с общо 12 легла. Ските като част от оборудването на центъра обаче са 50 чифта.

Още няма определена цена за нощувка в реконструираната сграда. Вероятно леглото ще е около 15 лева, но това ще го реши общинският съвет, обясни кметът Мандаджъ. Всяка от стаите е със самостоятелна баня и тоалетна, в близките няколко дни те ще се оборудват и с климатици. Центърът разполага и с конферентна зала, а на първия етаж – с кухня и трапезария.

Парите за ски пистата са от допълнително вложените в проекта близо 400 000 лева, обясни замкметът на Стамболово Гергана Михайлова, която е сред ръководителите на програмата. На въпрос на Haskovo.net дали са правили проучвания колко дни в годината в този район има сняг, тя отвърна, че не са правили специално изследване, но че миналата година тук снежна покривка имало цели две седмици. Освен това се проучвали възможностите за осигуряване на изкуствен сняг.

Тодор Кръшков

Пътят до хижата обаче е ето такъв
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини