От х:

Днес в x:

Хасковлии: На Коледа в Европа, за Нова Година - в Истанбул

На Коледа хасковлии ще вдигат наздравица в ресторанти в Европа, а Нова година ще посрещат в Истанбул, издават от туристическа агенция "Бохеми".

В Европа шумно отбелязват Коледа. Новата година там посрещат семпло - само с бутилка шампанско на площада. Затова и българите предпочитат да се сбогуват със старата година в Истанбул, където купонът по това време се вихри с пълна сила -и кухнята и музиката са ни близки, казват от агенцията. Допълват, че криза в бранша им няма - автобусите им са пълни.

Сред най-предпочитаните дестинации за Коледа е Охрид. Цената за хотел три звезди при три нощувки със закуски и вечери е 446 лева. Най-евтино излиза наемането на студио в самия град. За три нощувки със закуски и вечери се заплаща 295 лева.

Срещу тези пари получавате разходка в Скопие, Струга и Битоля, туристическа програма в Охрид с местен екскурзовод, автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум", както и медицинска застраховка.

На Коледа в хотелите край езерото се събират много хора, извиват се дълги хора, храната е в неограничени количества - сервира се на блок маса. С това агентите обясняват засиления интерес на българите към Македония.

Сред най-скъпите дестинации са Прага и Париж. Шест дни в чешката столица с осигурена празнична вечеря струват 615 лева. За Париж цената е 1000 лева.

За Нова година българите избират Истанбул. Туристическа агенция "Бохеми" предлага три възможности. Посрещане на 2010 година в ресторанта на хотела, който е предпочетен. За две нощувки се плаща 308 лева, за три 384. Има възможност и за четири дни и тогава цената е 448 лева.

Другият вариант е празненство в първа зала на известния ресторант "Ориент хаус". Домакините ще забавляват гостите с разнообразна фолклорна музика и ритуали, менюто включва 12 предястия, пуйка с кестени и анасонова ракия. Удоволствието струва 235 лева.

За тези, които искат да посрещнат Новата година на 28 градуса, от агенцията предлагат пътуване до Египет . Седем нощувки, самолетен билет и застраховки струват 464 евро.

Романтиците могат да изберат Венеция. За осем дни край каналите на италианския град от агенцията искат 2049 лева.

Изненадващо за празниците Атина е пренебрегната.

Коледа в Египет предлага и туристическа агенция "Сърнела". Срещу 385 лева летите с чартърен полет до Хургада. Офертата е за осем дни и включва седем закуски и шест вечери. Можете да отидете на плаж или да се разходите из града срещу допълнително заплащане. В Кайро ще ви предложат обзорна екскурзия с маршрут - пирамидите, Сфинкса, Националния египетски музей. Новогодишното предложение за Египет с 8-дневна програма ще ви струва 999 лева.

От агенцията предлагат пътуване до Дубай за Нова година за 1653 лева. Офертата е за шест дни с пет нощувки. Първият ден включва панорамна екскурзия. Минава се по "Ал Мактум бридж" - мостът, който свързва двете части на града Дейра и Бур Дубай, продължава се покрай Световния търговски център, "Шейх Заид Роуд" - магистралата за Абу Даби, където се виждат шедьоврите на съвременното архитектурно изкуство - сградата на Fairmont Hotel, кулите "Емирейтс тауърс", най-високата сграда в света Burj Dubai, както и през единствения 7-звезден хотел в света, построен в морето, в комплекс с Джумейра бийч - хотел във форма на вълна, остров Джумейра, както и шопинг комплекса "Меркато" и най-красивата джамия в Дубай - "Джумейра".

Новогодишната вечеря е със спечиална програма с DJ, танци, маски и фойерверки. Менюто е с отбрани и разнообразни ястия и напитки.

За още 60 евро ще ви предложат сафари с джипове в пустинята. Можете да яздите камила, да си направите татуировка или да се премените в арабски дрехи. Вечерята е барбекю, а кръшна танцьорка ще завърши това необикновенно пътешествие.

Друго примамливо предложение е обяд в "Бурж Ал Араб" за 160 евро. Най-високият и най-луксозният хотел в света се извисява на 321 метра над морето. Построен е на изкуствен остров на 280 метра от брега.За интериора на помещенията са използвани 840 кила 22-каратово злато. В строителството са участвали 3 000 фирми и 250 дизайнери. Най-малкият апартамент в този луксозен хотел е с площ 170 кв. м.

От "Сърнела" предлагат и новогодишен карибски круиз на борда на кораба Pacific Dream. Пакетната цена от 3415 лева включва самолетен билет София - Мадрид - София и Мадрид - Санто Доминго - Мадрид, две нощувки в хотел в Мадрид и седем нощувки на борда на кораба в избрана от клиента каюта.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини