От х:

Днес в x:

Съдът разследва на „Ерато“ ли е калпаво котле

Атанас Спасов (с микрофона), зад него вдясно - Панчо Благоев

Хасковският районен съд не успя днес да приключи делото, което фирма „Ерато“ води срещу вестник „Хасковска Марица“. Процесът започна след жалба на дружеството по повод публикацията „Музафиров, котлето ти е пълен боклук, ела си го вземи, реве по телефона собственикът на комплекс „Костенковци“. Музафиров е управителят на фирма „Ерато“.

Изясни се, че собственик на комплекс „Костенковци“ е Атанас Спасов, управител на вестник „Хасковска Марица“. Заедно с него пред Темида застана и тогавашният главен редактор Панчо Благоев.

Адвокатът на „Ерато“ - бившият областен управител Георги Зарчев, защитаваше тезата, че въпросното котле не е произведено, нито внесено от фирмата.

На предишното съдебно заседание Спасов доведе управителя на комплекса, който живописно разказа главоболията на персонала с калпавото котле. То пушело, кихало, гаснело и вършело всичко, за което може да се сети човек. Заради своенравното котле се наложило да има непрекъснато човек, който да го наглежда. Въпреки това в стаите било порядъчно студено.

„В комплекса идват избрани туристи, с високи изисквания. Георги Зарчев също е идвал и може да свидетелства за условията там“, каза пред съда Атанас Спасов, посочвайки адвоката на противниковата страна. Съдията скри усмивката си.

Днес друг свидетел – личният шофьор на Спасов пък разказа пред магистратите как са купували котлето от пловдивски магазин. „На табелката с описанието на котлето пишеше: „Производител или вносител: фирма „Ерато“, категоричен бе свидетелят. След като установили, че котлето е калпаво, Спасов и шофьорът му отишли в магазина да правят рекламация, или по-точно – да вдигнат скандал. Оттам обаче им рекли: „Оправяйте се с „Ерато“!

И вбесеният Спасов ревнал по телефона в редакцията в Хасково, вследствие на което се появил и въпросният анонс, в който се приканва Музафиров да отиде да си прибере калпавото котле.

От фирма „Ерато“ бяха изпратили няколко свои каталога, в които обаче въпросният продукт липсваше. Това наложи и двете страни да настояват за отговор от фирмата, продала котлето, в който да се уточни от коя точно фирма са го получили за продажба.

Фирма „Ерато“ и вестник „Хасковска Марица“ водят съдебни битки от почти година. Няколко дела са решени на първа инстанция, но са обжалвани и още се мотаят по съдебните зали.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини