От х:

Днес в x:

Натискът по границите е повишен с 35%, но МВР спира мигрантите

Не навлизат повече мигранти на българска територия. Дори има намаление въпреки засиления натиск към границата ни. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Иван Демерджиев на въпрос от ГЕРБ по време на блиц контрола в Народното събрание, съобщава news.bg.

Натискът тази година е повишен с над 35% спрямо предходната, по думите му.

2179 мигранти са задържани за първите 4 месеца, спрямо над 4000 миналата година. Затова и първите в НС искат да знаят какво мерки се предприемат за преодоляване на проблема. Знаем, ще нито споразумението с Турция не работи, не се спазват и дъблинските споразумения, по думите на народния представител от ГЕРБ ГеоргrГеоргиев.

Иван Демерджиев опроверга това и каза, че споразумението с Турция работи и регламентите се справят. Заедно с Европол борим нелегалните мигранти. Увеличени е щатът на "Гранична полиция". Поправихме пътищата в приграничната зона, каза силовият министър. Правим всичко възможно, според него. Демерджиев отчете, че българо-турската граница е единственият маршрут на мигрантите, по който се отчита намаление.

Георг Георгиев обаче отново излезе и каза, че не вярва на очите си. Според него има срив в доверието към полицията. Няма полицейско присъствие в малките населени места и има ръст на битовата престъпност.

Не зная какво вие виждате, но зная какво аз не виждам - не виждам морето от мигранти на Лъвов мост, отговори му силовият министър. Иван Демерджиев призова депутатите да приемат по-строги санкции за трафика на мигранти.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини