От х:

Днес в x:

Пенко Добрев ще ръководи РИМ-Хасково и в следващите 5 години

Пенко Добрев остава директор на Регионалния исторически музей в Хасково и в следващите пет години. Това е втори мандат на историка на ръководната позиция.

Добрев спечели конкурса, обявен от Община Хасково, като единствен кандидат за директорското място. Новата селекция бе обявена от Община Хасково, тъй като правоотношението с директора на музея е срочно за 5 години.

Последният етап от конкурса на 3-ти май, е минал успешно за Добрев, който трябваше да защити концепцията си за развитието на музея на Хасково за следващите 5 години и да отговаря на въпроси на комисията, с председател земестнки-кметът на Хасково Мария Вълчева.

Добрев запазва позицията в момент, в който върви голям ремонт в отдел Етнография. Освен това Регионалният исторически музея пое и мисията да е основен двигател за набирането на средства в дарителска кампания за спасително проучване, консервация и реставрация на тракийска гробница със стенописи край хасковското село Текето, обявена от археолога доц.д-р Георги Нехризов.

За седмица по сметка вече има събрани около 10 хил.лева. Първоначално са необходими около 25 хил. лева, за да се направи геофизичното проучване, за консервация и реставрация ще са нужни още около 60 хил.лева.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини