От х:

Днес в x:

Харманли празнува днес

    2-ри май е официалният празник на Харманли. За отбелязването му денят е изпълнен с много събития. През последните дни градът беше домакин и на няколко състезания, които също са посветени на празничното отбелязване.

    За 20-та поредна година Харманли бе домакин на I кръг от Държавното първенство по корабомоделизъм и корабомоделен спорт. В него се включиха състезатели от 10 града, сред които много деца и ученици.

    Председателят на Общински съвет Йордан Малинов връчи плакет от името на кмета Мария Киркова на клуба домакин СМК Модел клуб „Емил Димитров“.

    Надпреварата протече в три поредни дни на язовир Кюмурлука и завърши снощи.

    Купата на Кмета за добро представяне при юноши за секция „NS“ тази година бе присъдена на Петър Симидчийски от Модел  клуб „Емил Димитров“. Наградата  за най-добре представил се юноша в секция „М“ взе Пламен Георгиев от Модел  клуб „Емил Димитров“.

    Купата на името на патрона Емил Димитров за добра работа с деца отиде отново при Модел  клуб „Емил Димитров“. Купата за най-добре представил се юноша в секция „S“ бе връчен на Никола Панчев от Габрово.

    Директорът на Националният дворец на децата Татяна Досева, връчи на Община Харманли статуетка за принос в развитието на детското творчество и благодари на ръководството и за добрата съвместна работа и за подкрепата на талантливите деца Харманли.

    Друга от надпреварите се състоя в  спортен комплекс „Хеброс“-Републикански шампионат по Кудо. Бойци от цялата страна се събраха, за да се борят за Купата на Кмета. Турнирът се организира с подкрепата на БКФ и СК „Будо“ и е част от спортния календар на Българската Кудо федерация.

    Местните бойци от клуб „Будо“ Харманли завоюваха най-много призови места в различните категории и спечелиха Купата на Кмета, която им връчи лично Мария Киркова.

    Днес празничният 2 май започва в 9 часа  в църквата „Св. Атанасий“, където  ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.

    От 11 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.

    В 20 часа е началото на  празничният вечерен спектакъл на пл. „Възраждане“, който тази година ще зарадва гражданите и гостите на града с участието на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. В края на празничния ден небето над града ще бъде озарено от фойерверки.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини