От х:

Днес в x:

Откриха 7.6 кг екстази в кабина на товарен автомобил

7.6 кг екстази задържаха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, съобщиха от прокуратурата и от Агенция „Митници“.

На 02.04.2023 г. на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, при която в арматурното табло на шофьорската кабина са открити 6 пакета със сини хапчета. При полеви наркотест хапчетата са дали положителен резултат за екстази. Общото количество на откритото наркотично вещество е 7.620 кг на стойност по цени за нуждите на съдопроизводството – 190 500 лева.

41-годишният шофьор на камиона е задържан. Образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. От държавното обвинение са внесли искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.К. Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

По-късно от съда съобщиха, че на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, за което се предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини