От х:

Днес в x:

Хванаха викачи на заведения, продавали дрога в Слънчев бряг

    Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на викачи на заведения е разбита отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас и Районно управление-Несебър.

    При проведената специализирана полицейска операция в района до бийч бар "Викинг" са задържани петима мъже във връзка с търговия с наркотици. Те са на възраст между 21 и 45 години и са от Нигерия, Руанда и Гана, като са постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение. Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да му бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от полицията.

    При акцията са иззети 16 найлонови пликчета с кокаин, около 40 грама марихуана и 35 таблетки екстази, скрити в тайник на плажа.

    От ОДМВР-Бургас разкриват и как е работила схемата. Първият "викач" уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, който го водел до тайника. Междувременно други двама са играли ролята на "съгледвачи", осигуряващи спокойствие по време на сделките.

    До ареста се достигнало след продължително наблюдение и документиране от страна на полицията на престъпната схема.

    Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Бургас. Продължава работата на криминалните полицаи от Бургас и Несебър по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Цъ
      Църния фашист
      1 0
      06:20, 5 юли 2022
      Църните маймуни продават кокиче , а бъбречето дреме .
    Последни новини