От х:

Днес в x:

Валута за над 2 млн.лв. спряна на граничния ни с Турция пункт "Капитан Андреево"

Ново количество недекларирана валута е спряно на Граничния ни с Турция пункт "Капитан Андреево". То е с обща левова равностойност 2, 039 645 лева. Парите са задържани при три отделни проверки на  камион и автобуси.

При един от случаите недекларирана валута е открита на 30-ти март във влекач с хладилно полуремарке, с турска регистрация, пътуващ от Великобритания за Ирак.  Парите -британски и шотландски паунди ,с различен номинал, са намерени във фабрична кухина, разположена в хладилния агрегат.

Няколко дни по-рано, на 26-ти март, при щателна проверка на автобус с маршрут от Румъния през България за Турция са открити евро. Те са намерени по тялото при проверката на един от пътниците – турски гражданин.

Третият случай, при който е установена недекларирана валута, е от 24-ти март. При щателна проверка на  автобус, който пътува от Румъния за Турция, в естествена кухина в ляво от стълбите митническите служители откриват недекларирани 175 440 евро и 19 600 щатски долара. 
По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално отделение - Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини