От х:

Днес в x:

Емоционален завършек с много награди за отбелязването на 55 години от основаването на Царската гимназия

    С емоционален завършек снощи с театралната постановка „Борислав“ по Иван Вазов и с много награди в днешния ден Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ приключи седмицата, посветена на 55 години от основаването си.

    Празничният ден започна днес с посрещане знамето на училището и издигане на националния флаг. Учениците поднесоха цветя и пред паметника на патрона си Цар Иван Асен II в двора на гимназията.

    Откритата през далечната 1968 година с три паралелки по дървообработване гимназия, днес е сред иновативните училища у нас.

    В училището учат над 600 ученици в специалности, свързани с геодезията, парковото озеленяване, мебелното производство, строителството и програмирането, които черпя опит от повече от 50 преподаватели по практика и хуманитарни и природни науки.

    Постиженията на преподавателския и ученическия екип отбеляза директорът на гимназията Маргарита Топалова.

    „Ориентир за нашите успехи са реализираните наши ученици в различни сектори на икономиката в страната и в много европейски държави“, подчерта тя и се обърна към настоящите възпитаници на гимназията с посланието „Добрият избор е за цял живот“.

    Бяха раздадени много награди за участниците в отбелязването на празничните събития и в конкурсите на тема “Училище мое“.

    С първо място в конкурса за рисунка са отличени Рая Жекова от 10Д клас и за колективната си работа -Синем Ахмедова и Кадер Кязим от 9Бклас. За най-оригинална идея, претворена на белия лист, с грамота е и Айлин Билял от 8А клас. В конкурса за есе първото място е присъдено на Даниел Ангелов от 9А клас, който е носител и на първа награда в конкурса за фотография с дрон. Първа в конкурса за стихотворения е Ваня Добрева от 8Б клас. Тя получи наградата си днес в Световния ден на поезията, на които в училището гостува за лирична среща-разговор хасковската поетеса Ели Видева.

    Грамоти и оригинални чаши с ликовете им в ролите на персонажите от пиесата „Борислав“ получиха и всички млади актьори от училищната трупа в театър ателие „Обичам сцената“, с ръководител преподавателката по български език и литература Мариана Тянкова.

    Днес излезе и училищният вестник, посветен на годишнината „Асеневец завинаги“, който е изработен съвместно от учители и ученици. На страниците на броя намират място знакови събития от гимназиалния живот през последните години, отличени ученици в национални и международни професионални и спортни състезания. Има разказ и за приемствеността в гимназията, в която част от преподавателите днес са нейни възпитаници и са застанали редом до своите учители вече като колеги.

    Прекрасен край на празничната седмица в гимназията слага и хубавата новина за поредните успехи на учениците.

    Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ се класира на второ място на финала на състезанието Solve for Tomorrow, в категория „Околна среда и климат“. Учениците от 11А клас Виктор Георгиев и Денислав Димов, с ръководител Станимир Даскалов достигнаха до финала с проект за модернизиране на ВиК инсталации чрез високотехнологичен допълнителен резервоар, който да позволи повторна употреба на използваната вода.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини