От х:

Днес в x:

150 ученици от Царската гимназия в кампанията срещу СПИН

150 ученици изобразиха с телата си във флашмоб червената панделка-символ на анти-СПИН кампанията в двора на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” днес.

Инициативата е на доброволците в Младежкия български червен кръст по повод Световния ден за борба със СПИН-1-ви декември.

Доброволците от БЧК раздадоха информационни материали и флаери на младежите за повишаване на информираността им относно рисковете на тази коварна болест.

, в гимназията бе отбелязан

В двора на училището над 150 ученици от 8, 9 и 10 клас оформиха червената лента, която е международният символ за солидарност към ХИВ- позитивните и тези, живеещи със СПИН.

Червената панделка е създадена от група художници, нарекла се "Visual AIDS". Символ е на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта и кръвта и така изразява съпричастността към засегнатите от заболяването, но същевременно и болката, причинена от загубата на близките, починали от СПИН.

Сигналният й цвят е избран и като предупреждение да не се подхожда лекомислено към проблема.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ле
    Леон Даниел
    5 -10
    18:41, 30 ное 2018
    Алоооо Хасково нет кампания срещу спин най добре м... Виж коментара
  • 2
    Ке
    кенанския лъв
    3 -3
    23:36, 30 ное 2018
    Царете на бягствата от чак!
  • 3
    Ма
    Майрановски
    3 -2
    11:43, 1 дек 2018
    Права е Леон Даниел тия още от 14 годишни и работят по въпроса
Последни новини