От х:

Днес в x:

11-класници от Царската гимназия с прием в университети, след класиране в Национално IT състезание

    Трима 11-класници от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково са с възможност за прием в няколко университета в страната, след престижното им класиране на ХІII Национално състезание по информационни технологии.

    В оспорвана конкуренция с 16 участници от цялата страна, възпитаниците на хасковската гимназия в специалност „Системно програмиране“, с ръководител инж. Станимир Даскалов, са с класиране на второ, трето и четвърто място.

    Атанас Радичев, Васил Грозев и Юзер Наим, от 11A клас са демонстрирали висока класа, теоретични знания и практически умения  в надпреварата, която се е провела от 19-ти до 21-ви март в Благоевград.

    Само половин точка е отделила Атанас Радичев от първото място и той заема втората престижна позиция в състезанието. Съученикът му от 11-а клас Васил Грозев е класиран от престижното жури на трето място, а Юзер Наим -на четвърто.

    Призовите им места им осигуряват прием по специалности от направления „Компютърни науки“ в ЮЗУ- Благоевград ,ТУ- София, УНИБИТ- София и в ХТМУ- София.

    Темата на ХІII Национално състезание по информационни технологии тази година е била „Европейски зелен пакт“.

    Целта на проявата е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърните технологии.

    Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптирането им към образование и развитие.

    Момчетата, представили Царската гимназия, участваха в категория Мултимедийни клипове със  собствени проекти. 

    Според регламента, материалите от журито са получени в деня на състезанието, когато участниците са получили и самото задание.

    Всеки от състезателите е имал възможност да подготви задачата върху поставената тема в рамките на три часа и да я представи пред журито в мултимедиен клип, без да използва интернет.

    Юзер Наим е представил в клипа си какво е Европейският зелен пакт, Васил Грозев е коментирал изменението на климата и ефективното използване на ресурси, а Атанас Радичев е показал  начини за опазване на планетата, съобразно с  Плана на Европейския зелен пакт, разказаха от гимназията.  „Темата е болезнено актуална, а 11-класниците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ с работата си демонстрираха лично отношение, позиция и ангажираност към наболял проблем в световен мащаб“, коментира директорката Маргарита Топалова.

    При оценяването журито е взело под внимание не само технологичните и художествените критерии, но и емоционалното въздействие на представените  клипове.

    „Отличното представяне на учениците на инж. Даскалов  идва точно на патронния ни празник и дава повод за гордост. Дано примерът им да бъде „заразителен“ и да вдъхновява за нови и още по-високи постижения“, коментира още Маргарита Топалова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Of
      OF
      10 -1
      16:40, 22 мар 2021
      Царската гимназия.....

      Царят сигурно е директорът..
      • Ца
        Царя на прасетата
        6 -7
        18:06, 22 мар 2021
        Не разбрах...царската или каруцарската гимназия, значи? Едно време беше гимназията на дървените глави и бетонните мозъци.
      • Ка
        каруцаря на прасетата
        6 -1
        19:41, 22 мар 2021
        Стига с това едно време ве бунак.Сега не е едно време.едно време си е за едно време.
    • 2
      Аэ
      Аэ
      17 0
      19:01, 22 мар 2021
      Браво на момчетата,успехи и эанапред в учението им .
    • 3
      Скоро и БГ Спейс-шип Уан "Б.Борисов" изцяло от дърво
    • 4
      Па
      Падалов
      2 -1
      07:56, 23 мар 2021
      По биология темата е била "Видове полове и техните права".
    • 5
      13
      13
      3 -2
      08:19, 23 мар 2021
      С незаменимата помощ на ДПС.
    • 6
      Ге
      Георги
      2 -1
      09:57, 23 мар 2021
      Не е сериозно, аз бих направил нещо свъзрзано с професията им, а това е пълна бутафория клип как се опазва околната среда ххаха.БЕЗ ИНТЕРНЕТ, а това е бъдещето глупаците са навсякъде
    • 7
      Пи
      Пинокио
      1 -1
      10:48, 23 мар 2021
      Нали беше "дървото".
    Последни новини