От х:

Днес в x:

Сериен убиец: Бях готов да изтрепя 10 души! EVN иска от абонати да плащат чужд ток. Преглед на регионалния печат

„EVN иска наематели да плащат чужд ток” информира вестник „Новинар Юг”. Поредният абсурд се разразил след като семейство било настанено в общинско жилище на улица „Поройна”. Когато поискали да пуснат спрения ток, от фамилията открили, че това не става, въпреки че енергийното дружество им прибрало 19 лв. такса присъединяване. Оказало се, че новите наематели трябвало да погасят натрупаната от предишния наемател сметка от близо 400 лв. Това е правен абсурд, твърдят от община Хасково. EVN и абсурда често стават синоними напоследък.

 И още един фрагмент от българския „Параграф 22 - лекари от ТЕЛК - Хасково карат баба да подаде жалба … срещу самите тях. Причината е, че местния ТЕЛК не можел да даде инвалидност по-висока отколкото позволява лекарската диагноза. Тя била със счупен крак. По документи се полагат 50 % инвалидност. Е да, ама бабата била на 69 години и след залежаването кракът й престанал да се свива в коляното - станал почти неизползваем. Това изисква 100% инвалидност, която обаче щяла да бъде оспорена от НОИ. С мотива, че те вярват повече на документите, отколкото на хората. „Не работим с пациенти” лаконично отговорили от 3-те букви. Те, между другото, не работят и с осигуровки, макар абревиатурата им да означава Национален Осигурителен Институт. С какво точно работят и досега си остава пълна мъгла, включително и за повечето служители от традиционно раздутия щат на това ведомство.

„Спец команди на общината запорират заплати за дълг”. Не плащаш ли задълженията си към общинската хазна, общинската хазна идва да си ги вземе. Досега се търсеха услугите на частен съдебен изпълнител. Това обаче гълтало много месеци. Сега всичко ще става бързо и много по-лесно, смята шефът на данъчните Димо Маринов.

„350 бона кръвнина искат роднини от сериен убиец”. Делото срещу Недялкщо Димитров - Момата тече в Хасковския окръжен съд. Освен бруталните подробности от убийството на Бейтула и Неврие Мафмуд в края на миналата година, вестникът припомня хронологията на още 5 разстрела, извършени от серийния килър.

 Още по темата на цялата четвърта страница.

 Потомствен пианист запълва цялата 6-та страница, а Анелия-почти цялата 7-ма. Това не е онази Анелия, а друга, която е известна с два факта - че е приятелка на нашумялото хасковско Барби Иванина и че участвала в някакво риалити шоу под надслов „Размяна на съпруги”.Тази Анелия още не е съпруга, но какво пък това са такива маловажни подробности.

 „Можех да разстрелям още 10 души” водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица”. Думите естествено са на Момата, който допълва: "Изпълнявах божията повеля". И още: не можех да спра, щях да трепя наред, докато не ме утрепят! В черната хроника, каквото представлява досието на Димитров, участват рецидивисти престъпници и бивши затворници. Резултатът е серия убийства, като това на двамата димитровградчани от миналата година. За разстреляната жена Димитров казва :"Нямаше вина, ама не можех да спра". Само да припомним, че в България няма смъртно наказание. Има затвор, откъдето се излиза, в случая с Момата, за да се трепе отново.

 Ударната група на общината за събиране на данъци е другата водеща тема в броя.

 „Тополовград готви Блокада заради разбит път” заглавие от страница първа. Незабавен ромент на пътя Устрем-Тополвград, Полски Градец иска инициативен комитет от Тополовград. В подписка са се включили 2 300 жители и  25 фирми от общината.  От години в пътя зеят дупки около 40-50 сантиметра в диаметър. Отсечката се ремонтира от държавата в последните две години. Не е ремонтиран и 1 квадратен сантиметър. Търпението е велико нещо, заключава вестникът в редакционен коментар.

 „Разбиха канал за луксозни коли” водещо на страница втора. Новичко "Ауди" с подправени документи е било спипано на границата. То било част от престъпна мрежа за износ на луксозни возила. Те или щели да се пордават на араби, или били част от схема за застрахователни измами. Това са версиите, по които работят от полицията.

 „Трансферират трима от Свиленград през зимата”. Водещо на спортна страница. Свиленград нашумя в България, след като едва не изхвърли ЦСКА от турнира за купата на страната. Сега е време да се осребри тази известност.

 Пряко попадение в спортната тематика е пространно интервю с Ивайло Джарев на цели  две страници. Според Дражев, мачът с Кипър е бил продаден от националния ни отбор. Паднахме с 4:1 и това било заради центровете за влияние във футбола, които уреждали всички мачове в България и на България. Дражев бе дълги години президент на футболен клуб от А група. Същият, от когото Боби Михайлов и сие се изплашиха толкова много, че го изхвърлиха от залата на конгреса на БЭС че да остане Боби единствения кандидат. Зар да не се объркат някои и да не го преизберат. Удобна комунистическа логика, с която преди време бяха забранени всички политически партии без БКП. Настоящото БФС много им прилича с една малка, но съществена разлика. В БФС-то са футболисти, за които важи едно определение относно интелектуалния им багаж. И то не е „умни”.

 Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини