От х:

Днес в x:

Предварително попълнените данъчни декларации са вече в онлайн масива на НАП

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица вече са достъпни в онлайн портала на НАП, съобщиха от офиса на Агенцията в Хасково.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис, могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения; граждански договори (хонорари); от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, платците на които са юридически лица; доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“; данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране; получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца; както и данни за ползваните чрез работодател данъчни облекчения. Информация за получените доходи е отразена в съответните приложения на декларацията, която се намира в рубрика „Подоходни данъци“ на е-портала на приходната агенция.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е важно потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, след което да я подадат, съветват още от НАП в Хасково.

Почти 3 400 декларации за доходи на физически лица са приети до момента в офиса на приходната агенция в града, като близо 1 500 от тях са постъпили онлайн с персонален идентификационен код или електронен подпис.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини