От х:

Днес в x:

ВиК-Хасково инвестира в ремонтни проекти по най-невралгичните точки на мрежата в общините

ВиК-Хасково подготвя обществена поръчка, с която ще се търси фирма изпълнител за извършване на проектиране за ремонти по най-невралгичните точки на ВиК инфраструктурата.

Обществената поръчка ще е с прогнозна стойност около 500 хил.лв., ще е с действие за 4-годишен период. Средствата за това са инвестиция от страна на ВиК. Най-вероятно до края на месец март обществената поръчка ще бъде обявена, посочи управителят на дружеството инж. Божидар Желязков.

Участъците, които ще влязат в проектиране, ще бъдат набелязани заедно с общините. Те ще подлежат на обстойно обследване. Проектите ще бъдат предоставени на местните власти, които ще на тази база ще търсят финансиране за ремонтите. Обикновено финансовият път е чрез собствени средства и финансиране през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а някои от общините ще могат да търсят възможност и през ДФ „Земеделие“.

Финансиране се отпуска само на база готов проект с разрешение за строеж и затова проектирането е първа стъпка към осъществяването на практика на ремонтите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини