От х:

Днес в x:

Кметът се отчита пред ОбС как изпълнява решенията му

На 23 февруари предстои редовната февруарска сесия на ОбС – Първомай. Проектът за дневен ред съдържа 16 точки, първата от които е отчет на кмета на общината за изпълнението на решенията, взети през второто полугодие на 2022 година.

В този период са взети 81 решения, от които 79 са изпълнени, а две са в процес на изпълнение. Едното е относно кандидатстването на Община Първомай пред Фонд „Социална закрила” за закупуване на нов автомобил за доставка на топъл обяд в Община Първомай и осигуряване на съфинансиране по проекта.  Обществената поръчка е проведена  и вече се очаква доставката на автомобила.

Другото решение е относно кандидатстване на община Първомай с проект: „Подобряване енергийната ефективност на сградата на общинска администрация“ и също е в процес на изпълнение.

Има и 3 решения от предишни периоди,които са в процес на изпълнение –кандидатстване за финансова помощ за изграждане на детска градина в село Православен, за изграждане на компостираща система, която е общ проект на 5 общини и окончателното изграждане на барелефа на проф. Ташо Ташев в село Дълбок извор.

Сесията ще започне в 16.30 часа в пленарната зала на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини