От х:

Днес в x:

Мисис Южна Корея иска да запознe повече дами с българското розово масло

„Бих искала да запозная повече дами в Република Корея с аромата на българското розово масло и с международния Фестивал на розата в Казанлък“, каза Мисис Южна Корея 2021 Че Со-йон, която преди дни стана четвърта подгласничка в конкурса Мисис Вселена 2022, състоял се в зала 3 на Националния дворец на културата в София. Днес тя посети розоварни и Музея на розата в Казанлък, за да се запознае с дългогодишната история на розопроизводството в региона. 

„Жените винаги се интересуваме от красотата, а по време на престоя ми в България аз я свързах с българското розово масло и разбрах, че тук в Казанлък се произвежда най-хубавото такова“, обясни Че Со-йон. Тя посочи, че разработва козметични продукти в Корея и ще изпробва в тях българското розово масло, което е изключително ефективно срещу стареенето на кожата. „Моето желание е да направя козметичен продукт или парфюм, който да се харесва на дами от всички възрасти. След като разбрах, че ароматът на розовото масло е толкова дълготраен, бих искала да запозная с него повече жени в Корея, за да се чувстват още по-млади и красиви“, каза още тя. 

Че Со-йон посочи, че сънародниците ѝ изключително много се интересуват от козметика. „Смятам, че трябва да се популяризира тази дългогодишна история на производството на розова козметика и това ще накара още повече корейци да посетят България и Розовата долина“, коментира тя.

Че Со-йон изрази съжаление, че през февруари няма възможност да види розовите полета и града в пълната му красота. „Впечатлена съм от посещението си в Музея на розата и след като научих за дългогодишната и дълбока история на производството на розово масло, реших да дойда със семейството си тук през месец май, за да видя истинската красота на България и на града по време на Празника на розата. България е известна с маслодайната роза. Когато се върна в Корея, искам да разпространя възможно най-много информация за този международен фестивал, който със сигурност ще накара много мои сънародници да посетят този град“, посочи още тя. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини