От х:

Днес в x:

Арестуваха оръжейния бос Дениз Тюркмен. „Свиленград” озори ЦСКА. Преглед на печата

Арестът на сочения за престъпен бос Дениз Тюркмен във влака от Истанбул и наложената му снощи мярка „задържане под стража” е водеща новина и за двата регионални вестника днес. Грузинецът е задържан по силата на европейска заповед за арест. Той веднъж вече е гонен от страната и има забрана да влиза в България.

Кризата „изяде” 24 млн. лева за осигуровки, пише в другия си акцент на първа страница „Хасковска Марица”. Сумата е разликата мужду планираните приходи и реално платените данъци в хасковската дирекция на НАП.

Чудо изпепели вила в Кенана, пише още на първа страница в „Хасковска Марица”. Вилата на Таню Петков изгоря вчера следобед, огънят тръгнал от печка тип „чудо”.

Съдът: Делото срещу Г. Иванов  няма да бъде прекратено. Това е акцентът от втора страница. Процесът срещу градоначалника отложен за януари догодина.

Бакалии зареждат пиратки, пише още на страниците на всекидневника. Вече започна засиленото търсене на пироефекти за наближаващите празници.

Мишел Платини уби мечтите на „Свиленград 1921”, пише на спортната страница. Мишел Платини е бразилски играч на ЦСКА, който вкара единствения гол срещу домакините. Отборът на противника страшно ми хареса, коментира след мача наставникът на червените Любо Пенев, който не пести критиката за своите момчета.

Блокаж на сделките с ниви, пише в заглавието над главата в „Новинар юг”. Причината била, че договорът на фирмата, която издава скиците, е изтекъл. От министерството на земеделието и храните обмислят сключването на анекс, за да са законни сделките, докато мине новият конкурс.

Съкращават 20 данъчни, пише още в броя. Хасковската дирекция на НАП вече ще е само офис под шапката на Пловдив.

Отличничката Моника с Климентова награда, друго заглавие в броя. Седмокласничката  Моника Яновска е избрана от педагогическия съвет за носител на престижната награда.

Съдят ме, че спазвам закона, под това заглавие вестникът публикува информация за вчерашния процес срещу кмета Георги Иванов. Делото бе отложено за януари.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини