От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъжа, издирван за измами за онлайн продажба на мобилни телефони

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 35-годишният Сонер Гьоктекин за измами чрез онлайн продажби. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

    Мъжът е с двойно гражданство – турско и германско. Той е бил издирван с Европейска заповед за арест. Бил е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане в страната ни от Турция на 25 януари 2023 г. Заповедта е издадена от Районен съд Франкфурт на Майн, Германия. Търсен е за шест случая на мошеничество и търговска измама - за продажбата на мобилни телефони онлайн. Престъпленията са извършени в периода от февруари 2016 г. до март 2017 г. Гьоктекин заблуждавал добросъвестни купувачи чрез предлагане на електронни стоки, както и вещи втора употреба. След като купувачите заплащали цената за придобиване на стоката по посочената договорена банкова сметка, той преустановявал контакта с тях и не е доставял дължимата стока. Наказателният кодекс на Германия предвижда наказание до 10 години затвор.

    Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Установено е, че деянието има аналог в българския наказателен кодекс - измама. Фактът, че лицето е чужд гражданин и няма постоянен адрес и каквито и да било данни за неговата свързаност с България, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

    Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини