От х:

Днес в x:

Задържаха 32-годишен, издирван за опит за грабеж

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 32-годишен мъж с двойно гражданство - турско и британско, издирван във връзка с Европейска заповед за арест заради грабеж. Тя му е наложена от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Той е задържан на 19.10.2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната. Заповедта за международно издирване е издадена от районен съдия на Магистрадски съд Уестминстър в Обединеното кралство Великобритания за престъпления свързани с участие в заговор за извършване на грабеж, опит за извършване на грабеж и притежание на имитация на огнестрелно оръжие с намерение за извършване на престъпление. За престъпленията е предвидено наказание доживотен затвор, съгласно британското законодателство.

Съдът в Хасково прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Освен това съществуваща опасност от укриване, която се извежда от обстоятелството, че същият прави опит да влезе на територията на България две години след обявяването му за международно издирване, сочещо възпрепятстване на разследването спрямо него, както и това, че спрямо останалите участници от престъпната група е приключило с влезли в сила осъдителни присъди. Фактът, че лицето е чужд гражданин, без установено местоживеене в страната ни, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини