От х:

Днес в x:

Безплатни тренинги за успешен бизнес за студенти и предприемачи в центъра на УНСС-Хасково

Изображение 1 от 5

    Безплатен тренировъчен бизнес лагер организира Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Основната цел е придобиване на повече познания в посока създаване на стартъп бизнес предприятия. Обучението е до 27 януари в сградата на Регионалния център, във времето от 17.30 часа. Пред аудиторията ще говорят практици по развитие на стартиращото предприемачество и преподаватели в Университета за национално и световно стопанство.

    Лекциите са отворени и на тях може да присъства всеки, който има интерес по темата, посочиха от ръководството на Регионалния център.

    Тренировъчните лагери са част от проект, по който българският университет работи съвместно със Стопанския факултет на университета "Аристотел" в Солун. Той има за цел да насърчи не само студенти на УНСС, но и предприемачи от района на Хасково да повишават своя бизнес потенциал и да развият идеите си в трансгранични връзки.

    По време на срещите се прилага Lean Startup методологията на предприемача, блогър и автор Ерик Райс за създаване на стартиращи фирми или разработване на нова услуга или нов продукт от съществуващи бизнеси. Райс е създател на разработки за мотивиране на бизнесмените да мислят по различен начин. Книгата „Lean Startup“ е в топ 20 на на-добрите издания за управление на бизнеса през 2022 г.

    Първият ден тренингът стартира с изясняването на въпросите всеки ли може да бъде предприемач, как човек може да си направи самооценка дали да започне да развива своите идеи и трябва ли непременно да имаш работещ бизнес в началото. За мотивацията, за риска и за преценката кога трябва да се каже „стоп“-темата разви проф.д-р Николай Щерев, който е ръководител на Бизнес факултета в УНСС и ръководител на проекта. Тази вечер продължава с курса на проф.Щерев.

    Вторият модул е свързан със създаването на бизнес модела на иновативния бизнес. Третият тренировъчен лагер засяга темата за валидиране на идейните проекти за създаването на стартиращи фирми или нови услуги. Чрез тези три модула се цели участниците да могат да се научат да отсяват ценните от не ценните бизнес идеи, да могат да прескочат така наречената „долина на смъртта“, в която умират непродуктивните идеи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Cx
      cx
      6 0
      15:08, 17 яну 2023
      Може ли пример за успешен бизнес в Хасково ? Моля без мутри и мафиоти, да ми давате за пример.
    • 2
      Ал
      Алабала Портокала
      1 0
      14:22, 18 яну 2023
      Няма успешен бизнес има човек на тоя или ония .Като си свършиш услугите марш или дупка някъде по тялото.Ако си мислиш че имаш 50000 и искаш да започнеш бизнес жестоко се лъжеш .Тя държавата ще ти ги изпапка още преди да си стартирал.Много хора теглиха заеми залагаха апартаменти и сега спат по пейки.Особено успешен е бизнеса след 2020г с медицински консумативи за тия които ще стартират.Ако Ви се падне от баницата
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини